CHP Didim İlçe Başkan adayı Hasan Bektaş, delege seçimleri öncesinde bir kafede basınla bir araya geldi. Toplantıya CHP’li Belediye meclis üyesi Ahmet Yılmaz’da katılırken, kahvaltıya Bektaş’a destek veren ekipte katıldı.

"DİYALOGLARI GELİŞTİRECEĞİZ"

Kahvaltının ardından basına değerlendirmelerde bulunan Bektaş “Seçimde aday olanlar arkadaşımız kimseyle problemiz yok. Amacımız CHP çıtasını yukarıya taşımak. Bizim kesinlikle kimseyle problemimiz yok; güzel bir yürüyüş sergilemek. Herkes adaylığını açıkladı. Herkesin projesi var, prensipleri var. Tüzüğü var, bunun verdiği yetkiler dahilinde çalışmalar yapıyoruz. Bundan sona partili arkadaşların gayretiyle kim gelirse gelsin kol kola mücadelemiz sürecek. Seçimlerimizi yaptıktan sonra üyelerimizi ve halkı sadece seçim döneminde değil her zaman onları dinlemek, toplantı yapmak ve mahalle sorunlarını yerinde incelemek ve çözüm bulmanın içerisinde olacağız. Örgütün sıkıntılarını biliyoruz. Diyalogları geliştireceğiz. Tanıtacağız kendimizi; kimse için art niyetimiz yok. Kimsenin çalışma statüsüyle bir problemimiz yok. İnsanlar farklı kişileri destekliyor diye zan altında kalmazlar. Adaylığını açıklayan herkes bizim arkadaşımız. Umarım saygı sevgi çerçevesinde geçecek bir yarış olur; önemli olan çıtayı yükseltmek. Kimseyle polemiğimiz yok. Herhangi sürtüşmemiz yok. Onlara da başarılar diliyorum.”dedi.

“BAŞKANLA KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ”

Seçilmeleri durumunda mevcut Belediye Başkanıyla çalışma koşullarına yönelik soruya da yanıt veren Bektaş “Mevcut belediyemiz CHP ve seçilmiş belediye başkanı ve bizim başkanımız…Şu anki aynı şevkle kol kola yürüyeceğiz. Sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.”dedi.

“ORTAK AKILLA YOLA ÇIKTI; BU DÖNEM BİZ ÖNDEYİZ”

Adaylık tanıtım süreci ve üyelerin tepkisiyle ilgili soruya da yanıt veren Bektaş “Bu aile içi yarış, üyelerinin çoğunluğuyla tanışıyoruz. Açıklamamız sonradan oldu. Sarı listenin 3,5 aylık çalışması vardı. Bizim de bundan önce yaptığımız toplantılar vardı. Üyelerle bunları paylaşıp yola çıktı; olurlarını aldık. Üyelerin büyük bölümüyle bu görüşmelerimiz yaptık. Biz bir araya gelip yola çıktık; düsturumuz ortak akıl, benci bir tavrımız yok. Her türlü problemi ortak halledelim düşüncemiz var. Benim şahsım olarak talebim olmadı ve üye arkadaşlarım beni önerdikleri için yola çıktım ve öyle yola çıktım. Tüm paydaşlarla ortak sorunları çözelim derdindeyiz. Bireysel olarak güç değilim ortak bir tavrımız var. Geçen dönem şartlar farklıydı ve bun dönem farklı. Ben bu dönem Nurettin bey o kadar şanslı değil. Örgütle diyalogu kopuk, örgütünde sıkıntılar var, bu dönem o kadar şanslı değil, üyelerden gelen tepkilerle ipi 2-3 gömlek önde götürdüğümüz görünüyor. Yarışta önde çıkmak bizim için iyi olur ama başkası çıkarsa da üzmez. Ama aldığımız tepkiler öndeyiz. Geçen seçimler gibi olmayacağı kesin.” dedi.