Türkiye Körler Federasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Balkan Ülkeleri Görme Engelliler Müzik Festivali kapsamında Türkiye'de İzmir'in ardından ikinci konseri Aydın'da düzenledi. Efeler'deki İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk ve Türkiye'den görme engelli müzik grupları, sahne aldı. Görme engelli sanatçıların sesleri ve müzikleriyle katılımcıları mest ettiği konseri Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Suha Sağlam, Altınokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç ve vatandaşlar izledi.

"ENGELLİLER OLARAK VARIZ"


Konser öncesinde konuşma yapan Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Suha Sağlam, görme engellilerin yaşadıkları sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Verdikleri mücadele ile hak arama ve diğer alanlarda başarılar elde ettiklerini dile getiren Sağlam, her şeyi devletten beklemediklerini ifade etti. Balkan ülkeleri, Avrupa Körler Birliği ve Dünya Körler Birliği ile organik bağlarının olduğunu belirten Sağlam, Balkan Ülkeleri Görme Engelliler Müzik Festivali çerçevesinde Türkiye'de ikinci konseri Aydın'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kendilerine verdiği destekten dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür eden Sağlam, "Sosyal, kültürel alanlarda da sanatta da engelliler olarak varız diyoruz. Bu konser etkinliğinin içinde de Balkan ülkeleri müziğini ülkemizdeki halka tanıtmak ve görme engellilerin başarısını sergilemek adına yer alıyoruz" dedi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ


Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç ise kendisinin de görme engelli bir kızı olduğunu ifade etti. Federasyonun görme engellilik ile ilgili farkındalık oluşturmak için gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da çok büyük emek ve gayret gösterdiğine dikkat çeken Genç, her zaman destekçisi olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından sahne alan görme engelli sanatçılar, birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Büyük beğeni toplayan konserin sonunda Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, sanatçılara çeşitli hediyeler takdim etti.