Erdinç Gümüş’ün ifadelerinin Ses Gazetesinde yer almasının ardından sirenlerden görevli personelini toplayarak ifadelerini alan Belediye Başkanı Zeki İnal, gerekli incelemelerin ardından personeli ile birlikte Ses Gazetesinin karşısına çıktı. Sirenlerin yeterli çalınmadığının gerçeği yansıtmadığını söyleyen İnal, Gümüş’e verdiği sert yanıtta, “Belediye üzerine oyun oynayacaklarına önlerine baksınlar. Karacasu’ya ne kazandırabiliriz bunu düşünsünler. Hiçbir arıza olmadan çalındı. Duymayanlar kulaklarındaki pamuğu çıkarsınlar. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu meşgul etmesinler” dedi.

“SİRENLER HER YIL OLDUĞU GİBİ ÇALINDI”


Sirenlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bizzat bilmesine rağmen haberin çıkmasının ardından sabahın erken saatlerinde sirenden sorumlu Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Karaöz, birim şefleri ve elektrik teknisyenlerini odasına toplayarak ifadelerini alan Zeki İnal, sirenlerin iddia edildiği gibi geçen yılların aksine yeterli ötmediği gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi. İnal açıklamasında, “Sirenden görevli müdürümüz burada. Sirenler her sene olduğu gibi çalındı. Duymadım diyen kişide bir sıkıntı var. Merkezde her yerde siren çalındı ve duyuldu. Cuma günü müdürümüz benden gelip bizzat izin istedi deneme yapacağız diye. Hiçbir aksaklık olmadan siren çaldı. Belediye üzerine oyun oynayacaklarına önlerine baksınlar. Karacasu’ya ne kazandırabiliriz bunu düşünsünler. Hiçbir arıza olmadan çalındı. Duymayanlar kulaklarındaki pamuğu çıkarsınlar. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu meşgul etmesinler” dedi.

MÜDÜR: “GÖREVİMİZİ TİTİZLİKLE YAPTIK”


Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Karaöz de, “Eski belediye binasının üzerinde bulunan ve bakımlarını yaptığımız sirenler için 8 Kasım saat 11.00’de deneme yaptık. Öncesinde hoparlörden vatandaşların rahatsız olmaması için duyuru yaptık. Arkasından sirenlerimizi denedik. Sirenlerde herhangi bir sıkıntı yoktu. 10 Kasım 09.05’te de telefonlarımızla irtibat halinde bir aksilik olmadan sirenlerimizi çalıştırdık. Geçen sene de bu sene de aynısını yaptık. Az önce bir arkadaşımla konuştum. İlçe meydanına oldukça uzak bir yerdeydi, duyup hazır ola geçtik dedi. Duyulmama gibi şey söz konusu değil. Yanlış bir haber. Gayet erken bir saatte sirenin başındaydık. Elektrik işlerine bakan personelimiz elektrik kontrollerini yaptı. Denemelerimizi yaptık. Hiçbir aksaklığa mahal vermeden titizlikle görevimizi yerine getirdik” şeklinde konuştu.