Aydın’ın Nazilli ilçesinde Atatürk’ün ölümünün 81 yıldönümü ve anma töreni dışında da anma programları gerçekleştirildi. Nazilli’nin en eski ve merkez okullarından olan Nazilli Beşeylül Ortaokulu öğrencileri, görevli öğretmenleri eşliğinde hazırladığı programla Mustafa Kemal Atatürk çeşitli etkinliklerle anıldı. Okul bahçesinde 09.05 başlayan etkinliklerde zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Program 8-G sınıfından Zeynep Köşk ve Alper Kale sunuculuğunda, sirenlerin çalmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle devam etti. Daha sonra Matematik Öğretmeni Halil Vural ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dilek Erşan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptılar. Öğrenciler şiirler ve şarkılar okudu. Programın sonunda müzik Öğretmeni Müge Altun Balcıoğlu eşliğinde hazırlanan, 5 ve 6 sınıf öğrencilerinin koreografi eşliğinde söylediği şarkılar tam not aldı.
Programı Beşeylül Ortaokulu öğretmenleri Necla Doğançay, Erdem Akın, Halil Vural, Müge Altun Balcıoğlu, Ümmet Ülker, Gülistan Solmaz ve Hacer Şakra emekleriyle hazırlandı