Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Teşkilatı, Danışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Efeler'deki İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Mustafa Savaş ve Rıza Posacı, İl Başkanı Ömer Özmen, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamit Burak Aykut, Belediye Başkanları Nedim Kaplan, Metin Ertürk ve Mehmet Erol, eski milletvekilleri, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

"BAŞARISIZLIKLARINI KAMUFLE ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Toplantıya yönetimi ile birlikte ev sahipliği yapan İl Başkanı Özmen, geçen dönem Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet etmemek için her sıkıştığında "yaptırmıyorlar, engel oluyorlar, izin vermiyorlar" kelimelerini çok kullandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldiğini hatırlatan Özmen, Erdoğan'ın bakanların da hazır bulunduğu ortamda "Herkes derdini, sıkıntısını anlatsın, biz hükümet olarak tüm belediye başkanlarının yanındayız" dediğine işaret etti. Daha sonraki süreçte Milletvekili Savaş'ın "Aydın ortak paydamızdır. Valiliğin öncülüğünde yapılacak her toplantıda Aydın’ın sorunlarının çözümü için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız", Milletvekili Yavuz’un da "Büyükşehir Belediyesi’ne Aydın’a yapacağı her hayırlı işte destek olmak için varız" ifadelerini kullandığının altını çizen Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi bu dönem 'yaptırmıyorlar', 'ettirmiyorlar', 'engel oluyorlar' argümanlarına sarılamayacak olan Büyükşehir Belediyesi, bu sefer algı operasyonları ile ülke gündemine oturmaya başladı, ülke gündemini değiştirmeye çalışıyor. Aydın'a hizmet için ortak payda oluşmuşken bunu bozmaya çalışarak, maalesef kendi başarısızlıklarını olmayacak işlerle kamufle etmeye çalışıyor."

“BAHANE ÜRETMEYİN”

Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Özmen, “Aydın’ın menfaatine olan her şey ortak paydamızdır, bu şehre yapacağınız her hayırlı işe destek vermeye hazırız. Onun için bu dönem lütfen bahane üretmeyin, hizmet üretin, bu dönem seçimlerde hiçbir vaadiniz olmadı, hiç olmazsa geçen dönemde verdiğiniz sözleri yerine getirmenin gayreti içerisinde olun bari diyoruz" şeklinde konuştu. Özmen, Aydın'a hizmet getiren herkesin de başlarının üzerinde yeri olduğunu söyledi.

“GÖREV BÜYÜKŞEHİR'İN"

"Bir şehri uçuran, önünü açan, yatırımcı getiren, planlayan belediye başkanıdır. Bu görev makro anlamında büyükşehirdedir" diyen Milletvekili Posacı da, Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.

"YOL AYRIMI YAPMAK ZORUNDAYIZ"

1989 yılından beri siyasetin içinde olduğunu belirten Posacı, "Benim prensibim şu oldu; bir seçim biter, diğer seçim başlar. Dün dünde kaldı. Yok ona fatura, buna fatura, kimseye fatura kesmek gibi bir adetim olmadı. Bir seçimi kaybettiğimde kendime ‘dersime çalışmamışım’ dedim ve bir daha ki seçimi çalışarak kazandım. Ama bizim partide bir hastalık var. Adam muhtar azası olmamış, sandığa girmemiş, sosyal medyadan yazıyor, siyaset mühendisliği yapıyor. Ben bu partinin milletvekiliyim. Bana ‘Rıza’ diye hitap edemez. Ben uğraşmak istemiyorum, dava açsam kazanırım. Zaten ödeyecek parası da yok. Bence bu tip arkadaşlarla yol ayrımı yapmak zorundayız" dedi.

MAÇ ELEŞTİRİSİ

Aydın Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray HDİ voleybol takımları maçına gittiği için eleştirildiğinden bahseden Posacı, şunları kaydetti:
"Ben, bu kentin milletvekiliyim. Yok efendim maça gitmişim. Bu kentin takımının voleybol maçına gitmişim, gene giderim gene giderim. Maçın oynandığı saha, devletin sahası. Federasyon bizim federasyon. Memleket bizim. Ben gerektiği zaman ne yapacağını çok iyi bilen birisiyim."

"ALLAH NASİP ETMEDİ"

AK Parti’nin 17 yılda girdiği 15 seçimden Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve milletin yanında olması nedeniyle hep birinci çıktığını dile getiren Milletvekili Savaş ise, partisinin iktidarının 2071’e kadar devam edeceğini savundu. Hükümet olarak Aydın'a 24 milyar liralık yatırım kazandırdıklarını ifade eden Savaş, "Biz, Aydın’a daha fazla hizmet etmek için yerel yönetime talip olduk. Dedik ki 'iktidarla birlikte yürüyen bir belediyemiz olsun, daha fazla yatırım yapalım, daha fazla hizmet getirelim.' Adaylık sürecinde sahada güzel bir mücadele verdik ama Allah nasip etmedi" şeklinde konuştu. Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen henüz Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yaptığını görmediklerini iddia eden Savaş, "8 ay değil, 18 ay geçse, 28 ay da geçse bu gidişat zor gözüküyor" dedi.

"TOPLANTI YAKIN ZAMANDA OLACAK"

Ankara'da iktidar milletvekilleri olarak belediye başkanları ile birlikte hizmet üretmek için mücadele verdiklerini kaydeden Savaş, "Büyükşehir belediye başkanına, diğer belediye başkanlarına hizmet etmek adına ‘biz varız, hazırız’ dedik. Sayın Valimizin koordinasyonunda büyükşehir belediye başkanının, oda başkanlarının ve rektörümüzün katılımı ile bir toplantı düzenlenmesini rica ettim. İnşallah yakın bir zamanda bu toplantı olacak. Orada ilimizin önceliklerini, sorunlarını konuşacağız ve kazanan Aydın olacak" diye konuştu.

"YENİ KADROLAR ARAMIZA KATILACAK"

Son olarak konuşan Milletvekili Yavuz, AK Parti'nin Türkiye'nin refah ve kalkınmasında büyük başarılara imza attığını söyledi. Partisinin kongre süreci sonucunda kardeşlik bağlarının güçleneceğini, Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak yeni kadroların aralarına katılacağını belirten Yavuz, "Bizler hizmet için, partimizin başarısı için birtakım görevleri bir hizmet yarışı, bayrak yarışı olarak görüyoruz" dedi. Aydın için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Yavuz, "Biz aslında kavgadan, ayrılıktan yana değiliz. Enerjimizi boşa harcamadan, Aydın için ortak bir hedef doğrultusunda çalışmayı amaçlıyoruz. İnşallah Valimizin başkanlığında yerel ve geneldeki siyasi arkadaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geliriz. Bir araya gelmede bizden yana bir sıkıntı yok. Çağrımıza olumlu bir cevap gelir diye düşünüyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.