Mesudiye Mahallesinde 29 Ekim’de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Yaman’ın 9 gün süren yaşam mücadelesi sonrasında beyin ölümü gerçekleşti. Aydın Devlet Hastanesi Organ Nakli Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından Yaman’ın ailesinden organ bağışı için izin istendi. Ailesi, Yaman’ın hayattayken organlarını bağışladığını ifade ederek organ bağışına izin verdi.

ORGANLAR DÖRT HASTAYA NAKLEDİLECEK

Alınan onayın ardından Yaman'ın kalbi İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, böbreklerinden biri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, diğeri ise Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, Karaciğeri de İzmir Kent Hastanesinde organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere ilgili hastanelerden gelen ekiplerce teslim alındı.

"TÜM VATANDAŞLARA ÖRNEK OLSUN"

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, organ bağışı konusunda duyarlı davranmanın herkesin sosyal sorumluluğu olduğu belirtilerek, “Tüm dünyada ve ülkemizde her yıl, 3-9 Kasım Organ Bağışı farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü olarak böyle anlamlı bir haftada gerçekleşen organ bağışının tüm vatandaşlarımıza örnek olması beklentisi içerisindeyiz. Binlerce kişinin organ nakli için beklediği ülkemizde organ bağışı konusunda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur” denildi.