CHP’de kongre süreci başladı. Parti Genel Merkezi'nin belirlediği kongre takvimine göre ilçe örgütleri, 8 Kasım ile 1 Aralık günleri arasında yapacakları delege seçimleri için askıya çıkardıkları üye listelerini indirdi. Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından, 14 Aralık ile 27 Ocak günleri arasında ilçe kongreleri ve 3 Şubat ile 2 Mart günleri arasında da il kongresi gerçekleştirilecek.

"İKTİDAR KONGRESİ"


CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, kongre sürecinin partisine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Önemli açıklamalarda bulunan Çankır, partisinin seçimlerde önemli bir başarı elde ettiğini söyledi. Elde edilen başarının ardından seçmen kitlelerinde partisinin iktidar olması yönünde bir beklenti oluştuğunu dile getiren Çankır, bu beklentiye cevap vermek için Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongre sürecinden örgütlerin yıpranmadan ve daha güçlü şekilde çıkmalarını istediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ile aynı şekilde düşündüğünün altını çizen Çankır, "Bu kongre süreci, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar kongresi olacak" dedi.

"İKTİDARA TAŞIYACAK KADROLARI KURMALIYIZ"


Kongreler sayesinde tüm üye ve delegelerin bir araya geleceğini kaydeden Çankır, "İktidar adayı olan partimizde herkesi bir arada tutacak adaylarla kongrelere gitmeliyiz. Üye ve delegelerimizle birlikteliği sağlayıp partimizi iktidara taşıyacak kadroları kurmalıyız. Kavgasız, gürültüsüz şekilde kongre sürecini geride bırakmalıyız. Partimize çeşitli kademelerde çalışarak emek vermiş değerlerimiz, büyüklerimiz var. Onların da kongre sürecinde değerlendirilmesi, delegasyonların içerisine dahil edilmesi partimizin gücünü bir nebze daha arttıracaktır. İlçe ve il kongrelerimizde oluşacak birlikteliği, gücü, heyecanı ve dinamik yapıyı, Genel Merkezimizin kurultayına ulaştırıp partimizi iktidara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIM"


Yeniden aday olup olmayacağına ilişkin ise Çankır, "Partimde ben kişisel olarak buraya, şuraya adayım noktasında bir siyaset yapmadım. İlçe kongreleri sürecinde de adil, hakkaniyetli ve demokrasinin en iyi şekilde işlemesi için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Oluşacak delegasyonların sonucunda partimiz bizi tekrar görevde görmek isterse ben partimin vereceği her türlü görevi yapmaya hazırım" diye konuştu.

DELEGE SAYILARI


Öte yandan CHP'nin ilçelerde delege sayıları şöyle şekillendi:
“Bozdoğan 127, Buharkent 50, Çine 207, Didim 262, Efeler 400, Germencik 131, Karacasu 87, Karpuzlu 50, Koçarlı 108, Köşk 53, Kuşadası 390, Kuyucak 111, Nazilli 396, Söke 340, Sultanhisar 68 ve Yenipazar 50.”