37 yıl önce şef Lütfi Selek tarafından kurulan Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü dolayısıyla, Belediye Tiyatro Salonu’nda özel bir konser verdi. Konser programına CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Baro Temsilcisi Emel Şahin, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Şef Lütfi Selek, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ender Çetin’in sunuculuğunda verilen özel konseri şef Murat Sezar yönetti. İlk bölümde Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu üyeleri koro ve solo konser verdi. 30 hanende ve 8 sazende ustasıyla birbirinden güzel 12 eser seslendiren topluluk üyeleri büyük alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde TRT Ankara Radyosu Usta Sanatçısı Elif Güreşçi, sazendeler eşliğinde unutulmaz bir konsere imza attı. Katılımcılar Güreşçi’nin Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserleri ile sanata doydu.

“ONUR DUYDUM”

Konuk sanatçı Elif Güreşçi, konseri öncesi yaptığı konuşmada, “İlk kez Nazilli’de bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum, onur duydum. Bugün Nazilli ile ilgili çok güzel hikayeler dinledim. Atamızın göz bebeği burası. Ne mutlu sizlere, ne kadar şanslısınız. Çok etkilendim. Sümerbank’ı kurmuş, Gıdı Gıdı Treni’ne bindim. Tarihe yolculuk yaptım, hüzünlendim” ifadelerini kullandı. Konserin ardından Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan topluluk üyelerine ve konuk sanatçı Elif Güreşçi’ye çiçek takdim etti. Konuk Sanatçı TRT Ankara radyo sanatçısı Elif Güreşçi konserde Müzeyyen Senar’ın ‘Benzemez kimse sana’ eserini seslendirdi. Eseri seslendirirken sahne arkasında bulunan Atatürk posterine dönüp ‘Bu eseri Atam için okumak istiyorum’ sözleri konsere katılan izleyenlerden büyük alkış topladı