Nazilli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, etkinliklerle kutlandı. Kaymakamlıkta tebrikat töreniyle başlayan törenlerin ikinci kısmı stadyumda devam etti. Kutlamalara Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Baro Temsilcisi Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Vicdan Adaş ve İbrahim Kaaçip Cumhuriyet şiiri okudu. Ardından Nazilli Belediyesi Mehter Takımı, HEM Halk Oyunları Ekibi, Gezgin Spor Jimnastik ve Bando Takımı muhteşem bir gösteri yaptı.

ÖDÜLLER TESLİM EDİLDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında ödül alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri teslim edildi. Stadyumdaki törenler okulların ve sivil toplum kuruluşlarının resmi geçit töreniyle sona erdi.

“COŞKUYU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşadıklarını dile getiren Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimin, Nazillili hemşehrilerimin, yarınlarımız umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor ve sizleri saygı ve selamla selamlıyorum.”

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Stadyumdaki törene katılan protokol üyeleri ve okullar programın ardından stadyumdan başlayarak, pastaneler kavşağı, Belediye Meydanı ve son olarak İstasyon Meydanı istikametinde Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca vatandaşlar alkışlarla ve ellerindeki bayrakları sallayarak yürüyüşe destek verdi.