ADÜ'nün 2019-2020 akademik yılı açılışı, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Eski Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Manisa Milletvekili Hamza Dağ, Aydın milletvekilleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile birlikte protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. ADÜ Korusu konseri ve halk oyunu gösterisiyle başlayan törende konuşma yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, akademisyen, personel ve öğrencilerle yeni akademik yıla umutla başladıklarını söyledi. Rektör Aldemir, ADÜ Senatosu kararıyla eski Başbakan Binali Yıldırım’a ülkeye yaptığı hizmetler ve 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdiği dik duruştan dolayı ADÜ'de fahri doktora unvanını verdiklerini ve isminin de üniversitedeki bir tesise verileceğini söyledi. Rektör Aldemir, Yıldırım’a cübbesini giydirip fahri doktora unvanı plaketini takdim etti.

"BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR"


Demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes'in adını taşıyan güzide üniversiteden fahri doktora unvanı almanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirten Yıldırım,
“Böylesine bir ödülü layık gören Rektöre teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan riyasetinde 17 yıl ülkemiz için çalıştık. Aydın denilince ilk aklımıza Adnan Menderes, Efeler ve incir gelir. Aydın, kendi kendine yeten mümbit topraklarıyla, cennetten bir köşe“ dedi.

KÜTÜPHANEYİ AÇTI


ADÜ'lü gençlere ilk dersi veren Yıldırım, “Millet olduğumuzu 15 Temmuz gecesi herkes gördü. Türkiye başkalarının ardından sözünü söyleyen ülke değil kendi sözünü işaret almadan söyleyen ülke. Barış Pınarı Operasyonu'nu başlattığınızda dünya ayağa kalktı. Yanımızda kimse yoktu. Erdoğan ne yaptığını biliyordu. Fırat'ın doğusunda terör yapılanmalarının hepsini süpürdük, attık. Güvenli bölge oluşturduk. Gençler Türkiyeyi önemseyin, Türkiye büyük bir millet. Bayrak toprak için, gençler için asil kanlarını döken Mehmetçiğe Allah'tan rahmet diliyorum, görev yapan askerimize başarılar diliyorum“ diye konuştu. Konuşmanın ardından Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.