Didim Ticaret Odası meclis salonunda yapılan toplantıya, Meclis Başkanı Mete Telyakar başkanlık yaptı. Toplantıya DTO Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş ve meclis üyeleri de katıldı. DTO Başkanı Hilmi Erbaş, KUEM ve Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin, kooperatifçilik ve kadının üretime katılması açısından örnek teşkil eden Kars Boğatepe köyüne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

"KOOPERATİFLEŞMEYE İHTİYAÇ VAR"


Didim’de de tarımsal kalkınma noktasında bir kooperatifleşmeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Erbaş, girdi maliyetlerini düşürmek, ürününü markalaştırmak ve son tüketiciye ulaştırmak için kooperatifçiliğin önemli bir avantaj sağladığını vurguladı. Nazilli Ör-Koop ve Tire Süt Kooperatifi gibi başarılı örnekler ile Torku gibi artık bir şirket hüviyeti kazanmış ulusal örnekler olduğunu hatırlatan Erbaş, Kars Boğatepe’de doğa koşullarının verdiği imkanlar dahilinde hayvancılık ve hububat tarımı yapılan bir yerde, ürünlerini bir değere dönüştürüp o bölgenin iktisadi olarak kalkınmasının sağlandığını ve bir kültüre dönüştüğünü ifade etti.

"İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"


Kooperatif ve Kurul üyelerinin önümüzdeki dönemde başka yerleri ve örnekleri görmeleri istediklerini söyleyen Erbaş, “Nasıl başarmışlar, neleri bir araya getirmişler örnek alabilirsek bölgemizin tarımsal potansiyelini kullanarak ürünler geliştirip bölgemizi kalkındırmak için girişimler yapabiliriz, Ziraat Odamız ve Kaymakamlığımız ile bir araya gelerek bu alanda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Kasım ayında KUEM ve Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin tohum takas şenliği yapmak konusunda girişimleri olduğunu ve Didim Ticaret Odasının destek verdiğini, yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti. Toplantıda KUEM Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Sevinç Karataş, Kars Boğatepe ziyareti gözlemlerini aktardı.