Aydın Süper Amatör Lig ekiplerinden Didimspor yönetimi basınla bir araya geldi. Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Kulüp Başkanı Deniz Polat, Başkan Yardımcısı Kadir Akar, Genel Kaptan Özkan Caymaz, Antrenör Alparslan Başkaya ve yardımcı antrenörler katıldı. Didimspor Başkanı Deniz Polat, Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlarken Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ve Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

SÜRECİ ANLATTI


Polat, basın toplantısında süreci anlatarak, “Kulüp olarak sezon başında birleşme süreci açıldı, sonra herkes kendi yoluna gidilecek dendi ve biz de bir bütçe oluşturduk. Bütçeye sadık kalmak istedik ama buna sadık kalamadık. 15 dış transfer yapmak zorunda kaldık altyapı takımı değiliz, değişim gösteren takımız, 3 yılda 3 kademe atladık. Grubun en iddialı takımlarından birisiyiz. İyi takımımız lokalde 25 oyuncu aldık. Kolej takımı havamız var. Güzel bir çalışma dönemi geçirdik. 22 Ağustos'tan beri çalışmalarımızı yaptık. Mutlu ve huzurlu bir takım var; bu yüzden de bizim de beklentimiz saha da başarı; transferi kapattık. Bütçe olarak 450 bin TL belirledik ama bu rakam sezon sonu itibariyle 750 bin TL’yi bulacak. Bir kamu takımı değiliz. Siyasetten de hiçbir tarafa, ne yakın ne de uzağız. Biz de Didimspor olarak haklarımız var ve bunlardan yararlanalım, kimseden beklentimiz yok. Hakkımızı almak içinde uğraşırız" dedi.

“İDDİALI BİR TAKIM OLUŞTURDUK”


Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün geldiğimiz noktada bu hafta sonu maçımız var. Takımımız ciddi şekilde hazırlık dönemi geçirdik. Biz görevimizi yaptık. Futbolcu peşinatlarının yüzde 85'leri ödenmiştir. İyi bir sezon olacak. Biz iddialı bir takımız, her takıma saygılıyız. Oynayarak, hak ederek kazanacağız. Benim için tek başarı şampiyonluktur, takım play-off’a katılacaktır ve biz o play-off’u oynayacağız.”

“POTANSİYELİ YÜKSEK FUTBOLCULARIMIZ VAR”


Didimspor Antrenörü Alparslan Başkaya ise sezona 3 etapta hazırlandıklarını belirterek, “Çalışmalarımıza 3 etapta başladık. İlk önce kendi bünyemizdeki oyuncularla başladık. Ardından 15 dış transfer yaptık. 5’i Didim’in yerli potansiyel grubu olan futbolcular. 10’u ise dışarıda birbirlerini tanıyan futbolcular ve biz bunları bir araya getirdik. Tüm bunları son etapta bir araya getirdik ve olumlu sonuçlar aldık. Bu oyuncularla bizim için başarı şampiyonluktur. Geçen yıl başkanımız desteklerini esirgemedi. Namağlup şampiyon olduk. Bu yıl da bizim önümüzü açarak sezonu en iyi yerde ilk ikide kapatacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Başkaya, grupları da değerlendirerek, “İki grupta birbirlerine denk takımlar var. Burada ismin oynamayacağı ve kim istekli ise onun galip geleceğini düşünüyorum. Biz birbirine inanan oyuncularla bunu başaracağız" diye konuştu.

“SAHAYI ORTAK KULLANACAĞIZ”


Altyapı noktasında bu yıl 3 takımla sezona başladıklarını belirten Genel Kaptan Özkan Caymaz, sadece altyapı değil diğer branşlar için de çalıştıklarını belirti.
Kulüp Başkanı Deniz Polat, Didim’de taraftar kitlesinin olmadığını belirterek, bunun araştırılması gerektiğini aktardı. Polat ayrıca Didimspor ile Didim Belediyespor'un çim sahayı ortak kullanacağını, maçların ise ona göre ayarlandığını sözlerine ekledi.