Alınan bilgiye göre, H.A. bir vatandaşı telefonla arayarak bankadaki parasının sahte olabileceği, kontrol edilmesi gerektiğine inandırdı. Vatandaşı kandıran H.A. 35 bin eurosunu alarak kaçtı. Dolandırıcılık olayının ardından polis çok yönlü ve titiz bir çalışma başlattı.
Bu olayın ardından telefonla kendini polis olarak tanıtan şahıslar bir vatandaşı arayarak FETÖ/PDY yapılanmasına para aktarıldığını, bu paranında kendisinin bankadaki parası olabileceğini, bu paradan parmak izi alınması gerektiğini söyleyerek dolandırıcılık girişiminde bulundu. Dolandırılmaya çalışılan vatandaşın ihbarda bulunması üzerine Kuşadası ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği gerekli tedbirleri aldı. Buluşma yerine gelerek vatandaşın poşet içerisinde bir noktaya bıraktığı 40 bin euroyu alırken dolandırıcı kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şahsın, daha önceki dolandırıcılık olayını da gerçekleştirdiği tespit edildi.
H.A. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.