Nazilli Belediyesi eski başkanlarından Ahmet Şensan'ın oğlu olan Hakan Şensan'ın adaylık açıklamasında kendisini eşi Belkıs Şensan da yalnız bırakmadı. Şensan, “Siyasetin seviyeli bir şekilde yapıldığı, insanlara el uzatıldığı, bütün dertlerin çözülmesi için örgütümüzle beraber çalışacağımızın güvencesini veriyoruz. Bu süreç hepimize hayırlı uğurlu olsun, diyerek Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli ilçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.

İLÇE BAŞKANI SEVİM'DE AÇIKLAMAYA KATILDI

CHP’de 37’nci kurultay öncesi il ve ilçelerde yapılacak seçim takvimleri açıklandı. 14 Aralık 2019-27 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak ilçe kongreleri öncesinde de Nazilli’de adaylar ortaya çıkmaya başladı. Nazilli Belediyesi eski Başkanlarından merhum Ahmet Şensan’ın işadamı oğlu Hakan Şensan da CHP Nazilli İlçe Başkanlığı için aday olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Nazilli İlçe Başkanılığı toplantı salonunda yapılan açıklamada açılış konuşmasını mevcut başkan ve aynı zamanda aday olan Serkan Sevim yaparken, eşi Belkıs Şensan da adaylık açıklamasında Şensan'ı yalnız bırakmadı. Çok sayıda partilinin de katıldığı adaylık açıklamasında İlçe Başkanı adaylarından Kazım Turanlı'nın da bulunması dikkat çekti.

SEVİM KONGRE TARİHLERİNİ AÇIKLADI

CHP’de 37’nci kurultay olacağını hatırlatan CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “Bunun öncesinde de il ve ilçe kongrelerinin takvimleri açıklandı. 8 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında mahalle delege seçimlerimiz gerçekleşecek. 14 Aralık 2019-27 Ocak 2020 tarihleri arasında ilçe kongrelerimiz belirlenecek. 3 Şubat ile 2 Mart 2020 tarihleri arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek. 2020 Nisan ayı içerisinde de olağan 37’nci olağan kongremiz gerçekleşecek. Bugün burada Hakan Şensan beyin aday adayı açıklamasın bulunuyoruz. İlçe başkanlığı süreci zor bir süreçtir. Ailenizden her şeyden fedakarlık etmek gerektirir. Sorumluluğu çok büyüktür. Çok büyük bir aileyi temsil ediyoruz. Bu yüzden kendini bu medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Sandıktan kim çıkarsa çıksın kazananın CHP olsun” dedi.

ŞENSAN, PARTİYE EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

'İktidara yürüyüş yolunun başlangıcı olan mahalle delegeleri seçimleri, ilçe ve il kongre sürecimiz başlıyor' diyerek konuşmasına başlayan başkan adayı Hakan Şensan, “Bu süreçte delege seçilecek arkadaşlarım ile beraber, Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak en büyük hedefimizdir. Bugüne kadar ilçemizde ve örgütümüzde partimize emek veren tüm partililerimize çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 senedir Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olma hedefiyle çalışmalarıma devam etmekteyim. Eğer sizlerin oylarıyla seçilirsem, benim Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığım sürecinde; kesinlikle ötekileştirme, dışlama, gruplaşma gibi düşüncelerimiz olmayacaktır.”

“BİZ MERKEZLİ OLACAĞIZ”

Hesap veren ve hesap sorulan bir ilçe başkanı ve yönetimi olacaklarını söyleyen Hakan Şensan, “Nazilli’nin sorunlarını bilen, genç ve tecrübeli yol arkadaşlarla, borçları olan Nazilli’ye hizmeti yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Kesinlikle ve kesinlikle ben merkezli değil biz merkezli çalışacağız. Örgütünce hesap veren ve hesap sorulan bir ilçe başkanı ve yönetimi olacağız. Partimizde yeni, genç, dinamik siyasetçiler yetiştireceğiz. Parti örgütümüzle meslek ve sivil toplum örgütleriyle, sendikalarla, yaygın ve yerel basınla sağlıklı ilişkiler kuracağız. Bugüne kadar yapılan çalışmaları daha iyi bir noktaya nasıl getirebileceğimizi, örgüt toplantılarımızda tartışıp çözüm üretmeye çalışacağız" dedi.

“BABAMIN BUGÜN DAHA İYİ ANLIYORUM”

Başkanlık için fedakarlık yapması gerektiğini bilen ender kişilerden olduğunu hatırlatan Şensan, “Hepinizin bildiği gibi partimizde belediye başkanlığı yapmış hayatını Nazilli’ye hizmet için adamış Ahmet Şensan’ın oğluyum. Babamı kaybettiğimde daha 13 yaşındaydım. Bugün onu ve hayallerini, çok daha iyi anlıyorum. Bu yola çıkarken siyaset yapmanın bazen ailenizden, bazen özel hayatınızdan hatta sağlığınızdan fedakarlık etmek gerektiğini en iyi bilenlerdenim. Onun soyadını gururla taşıdım. Işıklar içinde uyu güzel insan. Her zaman kalbimdesin. Emanetin emanetimizdir” dedi.

İYİ İŞLER YAPACAĞIZ, ÇOK İYİ YERLERE GELECEĞİZ

Sürecin herkese hayırlı olmasını dileyerek adaylığını açıklayan Hakan Şensan, “Nazilli ilçemizde bu bağlamda, önümüzdeki Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe kongresinde, başkanlığa aday olduğumu açıklamak istiyorum. Seçilecek olan yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kollarının ve partililerimizin de bize destek vermesiyle, Nazilli de iyi işler yaparak, çok daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum. Siyasetin seviyeli bir şekilde yapıldığı, insanlara el uzatıldığı, bütün dertlerin çözülmesi için örgütümüzle beraber çalışacağımızın güvencesini veriyoruz. Bu süreç hepimize hayırlı uğurlu olsun, diyerek Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli ilçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Birlikte, ötekileştirmeden daha iyi daha güzel bir Nazilli İçin, birleşe birleşe büyüyeceğiz. Hoşça kalın, sevgiyle kalın” ifadelerini kullandı.