Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda, geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan CHP’li Başkan Polat Bora Mersin’e yapılan saldırı konuşuldu. İYİ Partili Meclis Üyesi Cihan Demirel, yapılan saldırının haklı bir gerekçesi olmadığını belirterek saldırıyı kınadıklarını söyledi. Mersin’e geçmiş olsun dileğinde bulunan AK Parti Grubu Sözcüsü Mehmet Güler, olayın utanç verici olduğunu ifade etti.

“ÖLÜMDEN BİLE KORKMAYIZ”


Efeler Belediye Başkanı ve CHP Grubu Sözcüsü Mehmet Fatih Atay, “İlçe başkanımızın evinin önünde tuzak kurularak kalleşçe saldırıya uğramasından dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu saldırı sanmayın ki sadece CHP Efeler ilçe başkanına yapılmıştır. Bu saldırı siyaset yapan herkese yapılmış bir saldırıdır. Eğer bu anlayış egemen olursa bugün bizim ilçe başkanımızın başına gelenler bir gün hepimizin başına gelebilir. Ama üzülerek söylemek istiyorum ki bazı kesimlerden gereken tepkinin gösterilmemiş olması büyük bir üzüntü verici olaydır. Biz herkesin şunu çok iyi bilmesini istiyoruz. Hiçbir şeyden korkmayız. Ölümden bile korkmayız ölümden. Bu arkadaşlarımızı tahrik edenlerin yargı önünde hesap vereceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.
MHP Grubu adına saldırıyla ilgili konuşma yapan olmazken Başkan Çerçioğlu, “Ben de ilçe başkanımıza geçmiş olsun diyorum” dedikten sonra saldırıyla ilgili meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Meclis gündeminde yer alan konular, görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi