Olay, Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. Adnan Menderes Bulvarı’ndaki evine girerken CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin'e kimliği belirsiz kişiler saldırdı. Şişeyle kafasına vurulan Mersin ile saldırganlar arasında boğuşma yaşandı. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle saldırganlar olay yerinden koşarak kaçtı. Kafasından yaralanan Mersin, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'nin acil sevisine kaldırıldı. Burada kaşına 5 dikiş atıldığı öğrenilen Mersin’in 2 gün gözlem altında tutulacağı bildirildi.

HASTANEYE AKIN ETTİLER

CHP’li Mersin’e yapılan saldırının duyulmasının ardından partililer hastaneye akın etti. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da hastaneye gelerek darp edilen İlçe Başkanı Mersin’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

“PLANLI BİR SALDIRI"

CHP Efeler ilçe Başkanı Polat Bora Mersin’e yapılan saldırının planlı olduğunu düşündüğünü belirten İl Başkanı Ali Çankır, “Bu saldırının planlı olduğunu düşünüyoruz. Son günlerde iktidar ve yandaşlarının çöküntü içinde ve bitmek üzere olan iktidarlarının soncunda bir takım azmettiricilerle yapılan bir saldırı olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyet güçlerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. İlçe başkanımıza yapılan bu saldırı iktidar yolunda giden CHP’nin örgütlerine ket olduğunu düşünüyoruz. İlçe başkanımız bugüne kadar siyasi mücadelesinde önemli bir yol aldı. Bu da iktidarı ve bunun Aydın’daki ayaklarını çok rahatsız etti. bu saldırının peşini bırakmayacağız. İlçe başkanımızın sağlık durumu iyi. Faillerle ilgili çalışmanın tespitini yaptılar. Ama biraz önce ifade etiğim gibi azmettiricilerin sebebin ve sonucun ilişkisi ortada” dedi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, olayın Aydın’a yakışmadığını, Mersin’e saldıranlarla adliyede hesaplaşacaklarını söyledi.

ÇERÇİOĞLU SALDIRIYI KINADI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’e yapılan saldırıyı kınadı. Olayın ardından açıklamada bulunan Çerçioğlu “Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Sayın Polat Bora Mersin’e yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Huzurun kenti Aydın’da meydana gelen bu saldırı, sadece Sayın Polat Bora Mersin’e değil Aydınımızın huzuruna ve birliğimizi bozmaya yönelik yapılmıştır. Saldırganların yakalanıp gereken cezayı almaları için konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

TEPKİ YAĞDI

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve 25-26. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Öz, İyi Parti İl Başkanı Cemal Sarı ve belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasiler yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı.

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mersin’e saldıran kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Olayın gerçekleştiği yerdeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, saldırının Taner K., Seyit A. ve Kaan A. tarafından yapıldığını tespit etti. Polis ekiplerince yakalanan 3 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Ülkü Ocaklarına üye oldukları iddia edildi.