Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Dilara Çamlıca’ya beş yaşında iken vücudunda oluşan morarmalar nedeniyle gittiği hastanede aplestik anemi teşhisi koyuldu. Tedavisine başlanan ve 13 yıldır hastalığıyla mücadele eden 18 yaşındaki Dilara’ya bu süreçte akrabalarından alınan üç ilik tutmadı.

“YAŞAMAK İSTİYORUM”

Hastalığından kurtularak sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuran Dilara’ya uygun donör bulunamadı. Yaşaması için ilik nakli olması gereken Dilara’ya annesi Ayfer Çamlıca’dan ilik nakli yapılmasına karar verildi. Yüzde 60 uyumlu olan ilik için anneden Dilara’ya yapılacak nakil, önümüzdeki günlerde İstanbul’daki özel bir hastanede gerçekleştirilecek. Tek isteğinin sağlığına kavuşmak olduğunu kaydeden Dilara, “Hastalığımdan dolayı her 3 günde, 4 ünite kan almak zorundayım. Bu anlamda ilik nakli olmam gerekiyor. Şu ana kadar akrabalarımdan alınan üç ilik tutmadı. Son çare olarak annemden ilik alınmasına karar verildi. Yüzde 60 uyumlu olan ilik umarım beni yaşama bağlar. Yaşamak istiyorum. Sağlıklı olan tüm insanlardan kan ve ilik bağışında bulunmalarını talep ediyorum. Çocukluğumu yaşayamadım. Sağlığıma kavuşursam eğer, ilk olarak çocukluğumu yaşayacağım” dedi.

“KAN VE İLİK BAĞIŞINDA BULUNUN”

Kızını yaşatmak için aile olarak elinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten anne Ayfer Çamlıca, “Kızım için uygun donör bulunamadı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan nakille benden alınan ilik umarım kızımla uyum gösterir ve kızım hayata tutunur. Kızımın yaşamasını istiyoruz. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelemizde vatandaşlarımız bize destek olsunlar. Kan ve ilik bağışında bulunarak destek olabilirler. İnsanların bağışta bulunacağı bir kan ve ilik, bir başka insanın hayatı olabilir. İnsanların ayıracakları 5 dakika başka insanlar için hayat demek. Lütfen bunu unutmasınlar. İnsanların hayat mücadelesine destek olun” diye konuştu.