Bu yılın ilk yürüyüşü Tülay Deveci Ekdial öncülüğünde ilçeye gelen Gerçek Zafer Koleji okulundan 110 kişi ile yapıldı. Sabah kahvaltısını Esençay Mola’da yapan yürüyüşçüler Esencay Deresi boyunca yürüyüp Karacasu Barajını da içine alan enfes bir gezi ile toplam 7 kilometre yol alıp Karacaören Yolu mezarlık mevkinde yürüyüşe nokta koydular. Oradan araçlar ile devam edip ilçe merkezinde bulunan Seramik ocaklarını gezip dolu dolu bir gün yaşayan öğrenciler ve aileleri buradan tekrar Esençay Mola’da serbest zaman geçirip ilçeden ayrıldılar. Gruba Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım derneği yönetim kurulu üyeleri Aydın Mutlu, Vayde Şeker ve İkbal Görgülü rehberlik yaptı.

İLÇE HALKININ DERNEĞE DUYARSIZLIĞI SAYIYI AZALTTI


Her yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüş gruplarına ev sahipliği ve rehberlik yapan Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Mutlu, bu yıl geçen yıllara göre daha kötü geçecek bir yılın startını verdiklerini söyledi. Bu kararı almasında ilçe halkının ve esnaf arkadaşların dernekle ilgili biraz duyarsız kalmasının etkili olduğunu açıkladı. Rehber Aydın Mutlu, “Her yıl ilçemize etkinliğe gelen Gerçek Zafer Koleji öğrencisi kardeşlerimize bu yıl iki parkur hazırladık. Diğer etkinliğimiz Nisan ayında Arapapıştı Seyir Tepesi’ne olacaktır. Tekrar gelmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Yürüyüş gezileri için 2016’da 865, 2017’de bin 80, 2018’de 2 bin 165, 2019’da da 4 bin 100 kişi ilçeyi gezip görme şansı yakaladı.