Nazilli’de İlköğretim Haftası, gerçekleştirilen törenlerle kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlamalar için ilk tören İstasyon Meydanı’nda yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar ilçe merkezinde bulunan Recepbey İlkokulu’nda devam etti. Kutlamalara Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, Nazilli Jandarma Komutanı Binbaşı Haktan Öztürk, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

VELİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının sonra Recepbey İlkokulu Müdürü İbrahim Yıldız günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Baş öğretmen Atatürk’ün "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktı" şeklindeki sözlerini hatırlatan İbrahim Yıldız, “Biz öğretmenlerin çocuklarla, gençlerle sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgiyi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, öz güvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır” diye konuştu. Öğrencilere çok çalışmalarını öğütleyen Yıldız, velilerden de öğrencilerine ve okula sahip çıkmalarını istedi. Yıldız’ın velilere verdiği en dikkat çekici tavsiye ise, “Çocuklarınızı avucunuzdaki bir kuş gibi düşünün. Çok serbest bırakırsanız uçar gider, çok sıkarsanız da hayatını sonlandırırsınız” oldu.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Törende daha sonra Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan konuşma yaptı. Sağlam bir eğitimle çocukların her alanda başarılı olabileceklerine işaret eden Dağaşan, “Öğretmenler, çocuklarımızın ruhuna, aklına, yüreğine dokunarak rehberlik edeceksiniz. Eğitim sürecinde sizin yoğun çabalarınız yarınlarımıza yapılacak en büyük katkıdır. Bu öğretim yılında da ilk günden başlayarak performansımızı sürekli yükseltmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Veliler, sizlerin desteğiyle başarıları artıracağımıza inanıyorum. Hayırlı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” diye konuştu. Öğrencilere de seslenen Dağaşan, “Okulunuza dört elle sarılın. Bütün olanaklarından yararlanın ve düzenli çalışın” ifadelerini kullandı.

MİNİKLER FOLKLOR GÖSTERİSİ SUNDU

Törende daha sonra Nursena Akkaya öğrenciler adına konuşma yaparken, okulun rehber öğretmeni Sevinç Koç ise “İlk ders” konulu konuşmasında çağdaş eğitim bilgilerini kullanan öğrencilerin bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmaları gerektiğini belirterek, “İlkokullarımız bu bilgilerin temelinin atıldığı kurumdur. Kişilerin önce kendisine sonra çevresine yararlı olmaları ancak eğitimle mümkün olmaktadır” dedi. Kutlama töreni şiirler ve folklor gösterileriyle sona erdi.