Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, haftalık olağan basın buluşmasında belediye çalışmalarını anlattı, soruları yanıtladı. Başkan Atabay hafta içerisinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilçede coşkulu bir şekilde karşıladıklarını belirterek, gösterilen ilginin ve alakanın Genel Başkanı memnun ettiğini diye getirdi. CHP’nin kuruluşunun 96. yılı kutlamalarına Ankara’da katıldığını belirten Atabay, yaz döneminin sona erdiği şu günlerde belediyenin rutin çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Didim’de turist rehberlerini ağırladıklarını ve ilçede devam eden Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kenti'ndeki çalışmaları yerinde görmelerini sağladıklarını kaydeden Atabay, bu konuda gerekli desteği verdiklerini, rehberlerin yeni bilgilere de kavuştuğunu dile getirdi.

“İSKELE OLURSA MUTLU OLURUZ”

Altınkum’daki eski gümrük iskelesinin yeniden açılmasına yönelik girişimleri değerlendiren Başkan Atabay, “Bu konuda kazanılan bir şey varsa ve adımlar atılırsa biz Didim olarak mutlu oluruz. Gümrükle ilgili bize gelen resmi bir şey yok, şifahen Kaymakam beyle görüşmelerimiz oldu” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesinin Hisar Mahallesinde kanalizasyon çalışmalarını sürdürdüğünü ve kısa sürede çalışmaların sona ereceğini kaydederek, bölge sakinlerinin de durumdan memnun olduğunu ifade etti.

“2021 SONU BİTİRİLECEK”

Aydın Büyükşehir Belediyesince Akbük’te kanalizasyon çalışmalarının sürdürüleceğini ve Fevzi Paşa Mahallesindeki tüm planlamanın yapıldığını belirten Atabay, “Hatlar belirlendi, terfi istasyonları saptandı. Sadece ihale tarihi kaldı, onun için İller Bankası'ndan kredi alınacak. İhale sürecinin başlamasıyla Akbük, Fevzi Paşa ve Denizköy’e kadar olan bölgenin altyapısının 2021 yılı sonunda tamamlanmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Akbük’te altyapının tamamlandığı bölgelerde yol çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Atabay, “İlçe genelinde 100 bin metrekare yol çalışması yapılıyor, bu rakam 130 bin metrekareye yükselebilir" şeklinde konuştu. Didim Belediyesi bünyesinde beton santrali kurulması için ihaleyi yaptıklarını belirten Başkan Atabay, santralin yapılmasıyla belediyenin büyük tasarruf sağlayacağını sözlerine ekledi.

“ULAŞIM RAHATLAYACAK"

Başkan Atabay, ilçede Büyükşehir Belediyesinin 22 kilometrelik yeni bir anayol açacağını belirterek, şunları kaydetti: “Yeni yol planlarda var olan Didim girişindeki Kipa kavşağı dediğimiz yerden İnönü Bulvarına çıkacak. İnönü Bulvarının devamı olan Yeşilkent, Gaye siteleri ile büyük otellerin ulaşımı rahatlayacak. Şehir içindeki trafik yoğunluğu da azalacak.”