Aydın Sanayi Odası’nı ziyaret eden KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ’a KOBİ Geliştirme Dairesi Başkanı Erdal Çınar ve KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger eşlik etti. KOSGEB heyetini, AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş, AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Yıldız ve Hakkı Gözlüklü karşıladı.

"İHRACATIMIZIN ARTMASI GEREKİYOR"

Aydın'ın sanayi yapısı hakkında bilgi veren AYSO Meclis Başkanı Maraş, “AYSO olarak üyelerimizin yatırım, teşvik, üretim, ihracat ve istihdam konularında yaşadıkları sorunların çözümlenmesi veya işletmelerinde bu konularda gerekli iyileştirmelerin yapılabilmesi için faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ülke ekonomisinin gelişmesi için de mutlak suretle nitelikli ve teknolojik üretimin ve ihracatın artması gerektiğini düşünüyoruz. Aydın’ın ekonomik potansiyelini, yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşturmak için çaba sarf ediyoruz. İl Müdürümüz Sadullah beyin de Aydınlı olması bizi KOSGEB ile yapmamız gereken nitelikli işbirliğinde daha da güçlü kılıyor. Size bu görevlendirmeden dolayı da ayrıca teşekkür ederiz. Müdürümüzün İstanbul’da uzun süreli bir deneyimi var. Bu deneyim sayesinde işbirliğinin daha hızlı ve sonuç odaklı olacağını düşünüyoruz. Daha önce davet ettiğimiz gibi bundan sonra da meclis toplantılarımıza müdürümüzü davet edip, sanayicilerimizle sürekli içi içe olup örnek ve nitelikli projelerin çıkması için mücadele vereceğiz. İlimizde bu projeler yardımıyla, sanayi ve sanayici kültürünün yerleşmesini sağlayabilirsek yerli ve yabancı büyük yatırımcıların ve önemli markaların dikkatini çekeceğimize inanıyoruz. Başarmak için sürekli sahada ve bir arada olmak gerekiyor. Bu önemli ziyaret için teşekkür ederiz" dedi.

"AYDIN KOSGEB’DEN YETERLİ DESTEK ALAMADI"

AYSO Meclis Başkanı Maraş’a, verdiği bilgiler ve işbirliği konusunda samimi ve yapıcı düşünceleri sebebiyle teşekkür eden KOSGEB Başkan Yardımcısı Akdağ, “AYSO olarak zaten siz hemşehriniz İl Müdürünüzle yakın bir işbirliği içindesiniz. Bunu daha ileriye götürmek, faaliyetlerimizi sanayicilerimize, ihracatçılarımıza aktarmaktaki gayretinizle, odalarımızın önemli bir rol üstlendiğini görüyoruz ve bu sebeple sanayi odalarımızı çok önemsiyoruz. Ankara’da yaptığımız değerlendirmelerde, Aydın’ın potansiyeline göre KOSGEB'den yeterli destek alamadığını görüyoruz. Bunun altında yatan sebepleri sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Sorunların bizden kaynaklı olan kısımlarını her zaman çözmeye ve en kısa sürede sonuçlandırmaya biz hazırız. Sizlerden de ricamız, bizim bu çabamızı, yetiştirdiğimiz görevlendirdiğimiz başarılı insan gücümüzü sanayici ile buluşturmamıza vesile olmanız. Amacımız, nitelikli destek ve krediler ile nitelikli projelere destek vererek üretici KOBİ’lerimizin daha yüksek katma değer üreterek, daha fazla ihracat yapmasını sağlamaktır. İhracatta orta ve yüksek teknolojili üretim yapan KOBİ’ler artarsa yıllarca sanayicimizin emek vererek yarattığı ürünlerin yurt dışındaki prestiji ve değeri de artacaktır. Bu da ülkemizin marka değerini arttıracaktır. Biz KOSGEB olarak bu değeri artırmak üzere nitelikli ve geliştirilebilir, ihracatta da rekabetçi üretime katkı sağlayacak projesi olan bir firmaya 10 milyon TL'ye kadar destek verebiliyoruz. Bu desteği Aydın'da alabilecek onlarca firma olabilir. Ayrıca, KOBİ’lerimizin projelerinin oluşmasında ve prototip üretim gerçekleşene kadar bilgi ve tecrübelerimizi aktarabiliyoruz. KOSGEB Aydın İl Müdürlüğümüz bu konuda yeterli seviyede, yeter ki sanayici firmalarımız fikirleri veya kendilerine göre hazırladıkları projelerle bizi arasınlar biz onların kapısını mutlaka çalarız. Doğru desteği doğru firmaya kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.