İncirliova İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu'nda yeni eğitim öğretim yılı, öğretmen krizi ile başladı. 4'üncü sınıfa başlamak için okula gelen 33 öğrenci, sınıf öğretmenlerinin derslere girmediğini velilerine anlattı. Okula gelen veliler, önce Okul Müdürü Zekeriya Kahraman, sonra İlçe Milli Eğitim Milli Mustafa Çalışkan ile görüştü. Yaptıkları görüşmelerde "Çocuklarımızın öğretmeni ne zaman göreve başlayacak?" sorusuna yanıt bulamayan veliler, okul önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi.

"YETKİLİLER DE BİLMİYOR"

Velilerden Emine Aktürk, 4 yılda 3 defa çocuğunun sınıf öğretmeninin değiştiğinin altını çizerek, "Çocuğum dördüncü sınıfa gelinceye kadar üç defa öğretmeni değişti. Okullar açıldı diye çocuğumuzu okula getirdik ama öğretmen gene yok. Öğretmen mağduriyetimizin giderilmesi için okul idaresi ve Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştük ama kendilerinden ikna edici bir açıklama duymadık. Şu anda öğretmenimizin ne zaman geleceğine ilişkin hiçbir bilgimiz yok. Yetkililer de öğretmenin ne zaman geleceğini bilmiyor. Çocuklarımızın dersine şu anda boşta olan öğretmenler geçici olarak giriyor. Onlar da çocuklarımıza ya resim yaptırıyor, ya da film izlettiriyor. Biz, doğunun en ücra köşesinde değiliz ki çocuklarımız öğretmensiz kalsın" dedi.

"ÇOCUĞUM SÜREKLİ ALIŞMA SORUNU YAŞIYOR"

Sevtap Altuğ da, "Çocuklarımızın eğitim hayatında 15-20 günlük bir kayıp çok kötü sonuçlara neden olabilir. Devlet, okulun ilk günü nasıl kitapları sıralara yerleştiriyorsa, öğretmeni de sınıfta görevinin başına getirmeliydi" ifadelerini kullandı. Öğretmen değişikliğinin çocuğunun eğitim hayatına zarar verdiğini savunan Pelin Şan ise, "Sürekli çocuğum öğretmene alışma süreci yaşıyor. Çünkü sürekli öğretmenini değişiyor. Artık öğretmen değişikliği çocuğumun eğitim hayatına zarar verir hale geldi. Bir an önce yeni öğretmenimizin görevine başlamasını istiyoruz" diye konuştu.

ÖĞRETMEN SİVAS’TA

Velilerin tepkilerini dile getirdiğini gören ve yanlarına gelen Okul Müdürü Zekeriya Kahraman ise, “Öğretmenimiz var Sivas'ta" dedi. Veliler de kendisine Sivas’ta olan öğretmenin çocuklarına bir faydasının olmadığını ifade etti.