5 Eylül Nazilli’nin kurtuluşunun 97. yıl kutlama etkinlikleri davetinin kendilerine mektupla geldiğini söyleyen MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Kürşat Engin Özcan imzalı mesajda ‘Nazilli'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlama törenlerinde 5 Eylül 2019 Perşembe günü, sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyarım. Saygılarımla' ifadelerinin yer aldığını ifade ederek, davet mesajında başka bir bilginin verilmediğini aktardı.

“ART NİYET ARAMAK İSTEMİYORUZ”

Kendilerine gönderilen davetin yüzeysel ve bilgi akışı olmayan bir paylaşım olmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyleyen MHP'li Cüneyt Korkmaz; "Gelen mektupta sizi aramızda görmek onur verecektir. Bu kadarlık bir davet. Yer, zaman veya ne etkinlikler olacak bize iletilmedi. Mesela 1 gün öncesinde de etkinlikler var bilmiyoruz. Davet edilmedik demeyelim ama kasıtlı olduğuna inanmak istemediğimiz sebepten dolayı bilgilendirilmedik. Nazillili vatandaşlarımıza ve partililerimize kesinlikle herhangi bir Milliyetçi Hareket Partisi'ni temsiliyet eksiliği yada temsiliyet yetersizliği olmadığını belirtmek isteriz. Bize bilgi verilmemesinden kaynaklanan bir sorun. Bu konuyla ilgili yaptığımız araştırmada sadece bizim değil, ilçedeki birçok sivil toplum örgütü ile birlikte mahalle muhtarlarına da programın iletilmediğini öğrendik. Biz yine de şehrimizin kurtuluş hassasiyeti gereği çelenk sunma etkinliğinde bulunduk” dedi.

“EFELERDEN UTANIR GİBİ BİR ORGANİZASYON YAPILMIŞ”

Etkinliklere katılanların da programlardan rahatsızlık duyduğunu ifade eden MHP’li Cüneyt Korkmaz; “Gerçi yaptığımız görüşmelerde bu etkinliklere katılımcıların etkinliklerden rahatsızlık duyduğunu öğrendik. Modern dans topluluğu denilen bir topluluk gelmiş. 97 yıl önce bölgemizi işgal eden zihniyeti def eden efelerimizin halk oyunları ve müzikleri yerine bu topluluk yabancı müzikle kutlama yapmış. Daha sonra Karadeniz uşakları diye bir topluluk da Karadeniz yöresi halk oyunları gösterilerini sunmuş. Biz Ege bölgesindeki kilit nokta olan Nazilli'nin kurtuluş gününde biz Karadeniz uşakları, Gürcistan uşakları yada Modern Dans Topluluklarının yabancı müzikleriyle değil, Efelerimizin müzikleriyle, Efe gösterileriyle, Efe etkinlikleriyle, temsili tiyatro gösterileriyle anılmasını istedik. Çünkü Nazilli'yi kurtaran efelerimizdi. Yerli halkın yöresel kıyafetler olabilirdi, o günkü günler olabilirdi, temsili kurtuluş canlandırması olabilirdi. Biz niye Nazilli'nin kurtuluşunda Nazilli'den kaçar gibi, Nazilli'den nefret eder gibi, Nazilli'den sanki utanır gibi, Efelerden utanır gibi bir organizasyon yapıldı anlayamıyoruz. Yabancı topluluklarla, yabancı gruplarla Efeleri hiç göstermeden, gazileri göstermeden, Nazilli'nin o günkü halini göstermeden yabancılarla, Nazilli'nin kurtuluşunu kutladık."

“YANLIŞ YOLDALAR”

Milli ve Dini bayramların CHP ve İYİ Parti’nin kendi siyasetini yapacağı günler olmadığını vurgulayan Korkmaz; “Bu günler bizim Ulusal ve Milli günlerimizdir. Belediyenin yada o programı organize eden kurumun bugünlerde parti ayrımı yapmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ama maalesef son günlerde gördüğümüz şudur ki; Belediyeyi idare eden arkadaşlarımız kendi aralarında İYİ Parti ve CHP ile etkinlikleri yapıp, kutlamaları yapıyorlar. Bunu en son 4 ve 5 Eylül’deki etkinliklerde gördük. Eğleniyorlar, resimlerini veriyorlar, pozlarını veriyorlar. İşte CHP ve İYİ Parti, Nazilli halkının 5 Eylül'ünü kutladı diyorlar. Bu da tüm Nazilli halkını temsil etmiyor. AK Parti ve MHP grubu yada buna gönül veren insanlar, yada herhangi bir siyasi partiyle ilişkisi olmayan insanların temsil edilmediğini görüyoruz. Bu ayrıca yerel yönetimin yanlış yolda olduğunu gösteriyor. Bence yapılan etkinlikler Nazilli için yapılmalı, Nazilli'nin tüm halkını etkinliklere dahil etmeli, ortak etmeli yoksa bu şekilde devam ederse zaten kendisi çalar kendisi oynar. Böyle bir etkinlik sönük bir şekilde, katılımın az olduğu, temsilin az olduğu bir ortamda gerçekleşiyor. Ülkemizin ekonomik başta olmak üzere dışarıda Amerika ve Suriye gündemiyle sıkıntılı olduğu bir dönemde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerde Nazilli'de birlik ve beraberliği sağlayamıyoruz. Bu konuda Belediye yetkilileri başta olmak üzere daire müdürlerinin hassas olmasını istiyoruz. Sadece Milliyetçi Hareket Partisi’ne değil Nazilli’deki tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum örgütlerine ve mahalle muhtarlarına karşı hassas olarak bu tarz davetleri zamanında ve doğru bir şekilde yapmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.