2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler çocuklarının kıyafetlerini alma derdine düştü. İlçede 32 yıldır manifaturacılık yapan ve 20 yıldır ilçedeki tüm okulların kılık ve kıyafetlerini satan Konyalılar Manifatura da hareketli günlerini yaşıyor.

“TÜM KIYAFETLER HAZIR”

İşletme sahibi Mustafa Süvari özellikle 1, 5 ve 9. sınıf öğrencileri anlamında hareketliliğin fazla olduğunu kaydederek, “20 yıldır Didim merkez ile mahallelerindeki okulların kıyafetlerini satıyoruz. Sadece kıyafet değil, çanta ve diğer gerekli olan tüm materyalleri de bulabilirler. İş yerimizde okul yönetimi ile okul aile birliklerinin belirlediği tüm kıyafetler hazır. Bu yıl için ilçemizde bulunan 13 bin 200 öğrenci için hazırlıklarımızı tamamladık. En fazla ilgi 1. sınıflarda oluyor. Onun dışında 5. sınıf ile 9. sınıf öğrencilerinin de ilgileri fazla oluyor. Biz de buna göre taleplere yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

“TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ”

Didim’de öğrencilerin kıyafet maliyetlerinin 140 TL ila 200 TL arasında değiştiğini kaydeden Süvari, “Çocuklarımızın güvenliği için de tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Verdiğimiz tüm okul kıyafetleri İstanbul Üniversitesi Eurolab Confidence Testing Laboratuvarı’nda kanserojen testlerinden geçiyor” diye konuştu.
İş yerlerinin haftanın 7 günü açık olduğunu belirten Süvari, okulların açılmasına yakın başlayan hareketliliğin ilerleyen zamanda azaldığını belirterek, eğitim dönemi boyunca da aynı şekilde hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.