Müzeyi ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, yapılan çalışmalara hayran kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Müzede Eğitim” programına en iyi örneklerinden biri olarak Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilde matematik bilim ve medeniyet müzesi kuruldu. İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un liderliğinde kurulduğu günden beri toplumun birçok kesimi tarafından olumlu ifadeler alan müze, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un işaret ettiği ‘Müzede Eğitim’ felsefesiyle önümüzdeki yıldan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

HAYRAN KALDILAR

Şu ana kadar 36 okulundan 730 öğretmenin ziyaret ettiği müzeyi son olarak AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz ziyaret etti. Yavuz’a ziyarette Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, KOSGEB Müdürü Sadullah Dülger eşlik etti. Yavuz ve beraberindeki bürokratlar müzenin harika bir çalışma ürünü olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Müze için görüşlerini ifade eden Milletvekili Metin Yavuz, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle hayat bulan ve öğrencilerimizin matematiği daha çok sevmelerini sağlayacağını düşündüğüm Cahit Arf Matematik Bilim ve Medeniyet Müzemizde, değerli hocalarımızın aslına sadık kalarak yine aynı müzemizin atölyesinde kendi el emekleri ile ürettikleri prototipler sayesinde öğrencilerimizin algılama ve öğrenmelerinin çok daha hızlı olacağını, bu sayede eğitimlerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu prototiplerin, matematiğin diğer bilim dalları ve hayatla bağını gözlemleme ve deneyimleme şansı yaratarak doğa bilimleri yanında sanat dalları ile de matematiğin ne kadar iç içe olduğunu da öğreterek, geçmişini bilen geleceğe sağlam adımlarla yürüyen bir gençliğe sahip olmamızda büyük katkı sağlayacağı şüphesizdir. Aydın’ımızda hayat bulan ve tüm Türkiye’ye örnek olabilecek şekilde hazırlanan Matematik müzemizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, ürettikleri prototipler ile ilim ve bilim de öğrencilerimize en doğru bilgiyi aktaracak olan değerli hocalarımızın başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyorum” dedi.