Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Gökhan Maraş ve yönetim kurulu üyeleri, Volkswagen’e Aydın’da yatırım yapma çağrısında bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ederek kendisine destek verdiler.

‘HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLARIZ’

Ziyarette konuşan ASTİM OSB Başkanı Gökhan Maraş, kentin gelişimi için bu projenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "ASTİM OSB yönetimi olarak arazi tahsisi konusunda her türlü kolaylığı sağlarız. Bu yatırımı sadece otomotiv olarak düşünmemek gerek. Yan kollarıyla birlikte ilimize çok ciddi bir katkı sunacaktır" dedi.

‘CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ’

4 bin kişiye istihdam sağlaması düşünülen fabrikanın Aydın’a yapılacak olması ihtimalini bile kentin başına konmuş talih kuşu olarak değerlendiren Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “650 dönüm serbest bölge alanımız var, Tarım İhtisas Bölgemiz var. 4 bin kişiye istihdamın oluşturacağı katma değer Aydın tarihinde görülmemiş bir katkıdır. Bu ilimizin projesi olarak birlikte hareket etmemiz lazım. Bu projeyi canı gönülden destekliyoruz" şeklinde konuştu.

‘SERBEST BÖLGE ALANINI TAHSİS EDERİZ’

Bu yatırımın Aydın’a gelmesi halinde şehrin çok büyük sıçrama yapacağını kaydeden Şahin, “Biz bu işin altından kalkarız. Aydın’ın nesi eksik? Niye bu yatırım Aydın’a gelmesin? Böyle bir fırsat 100 yılda bir gelir. Aydın’a her yönüyle yüksek atlama yaptıracak bir yatırım. Fakat bu yatırımın Aydın’a gelmesi için birlik ve beraber olmamız lazım. Diğer gibi bu yatırımı ilimize kazandıramayız. Yeter ki yatırımı Aydın'ımıza kazandıralım. Biz gerekirse Sayın Valimizin oluru ile Serbest Bölge'yi bu firmaya tahsis edebiliriz. Böyle bir fırsata karşı çıkmak akıl alır bir şey olmaz. Bunu akıl ve izanla açıklamanın mümkünatı yok” ifadelerini kullandı.

'YUMRUĞUMUZU TEK BİR NOKTAYA VURMALIYIZ'

Konunun siyasetle yakından uzaktan alakası olmadığına değinen Özlem Çerçioğlu ise, Aydın milletvekillerini destek olmaya davet etti. Aydın’ın 8 milletvekiline çok büyük iş düştüğüne değinen Başkan Çerçioğlu, “Şu an yatırımın nereye yapılacağı konusu ortada. Bunun siyasetle alakası yok. Biz Aydın için çalışıyoruz. Herkes elinden gelen çabayı göstermeli. Yumruğumuzu hep birlikte tek bir noktaya vurmalıyız. Bu konunun siyasetle bir alakası yok. Herkes elinden gelen çabayı göstermeli" dedi. Aydın Sanayi Odası Başkanı Yunus Şahin, görüşmenin ardından Aydın milletvekilleri ve kanat önderleriyle görüşüp yol haritası belirleyeceklerini kaydetti.