Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, katıldığı bir televizyon programında bu yıl ve geçtiğimiz iki yılda da hasat edilen incirin yüksek kalitede olduğunu belirterek, 2019 yılı sonunda rekoltenin 30 bin tonu geçeceğini belirtti. İncirin rekolte ve kalitesinin hava şartlarına bağlı olduğunu hatırlatan Mehmet Erol, geçen yılki hasat döneminde yağmurlardan dolayı rekoltede yüzde 50 kayıplarının olduğunu vurgulayarak, “Esen yel bile inciri etkiliyor. Bu sezon şu ana kadar güzel, dünyanın en kaliteli inciri Aydın’da ve Buharkent’te yetişiyor” diye konuştu.
Buharkent’teki jeotermal elektrik santrallerinin tarım ürünlerine zararının bulunmadığını belirten Mehmet Erol, “Buharkent’te incir kalitesi de yüksek” dedi. Buharkent’teki jeotermal elektrik santrallerin kapalı sistemle çalıştıklarını, sıcak suyu doğaya salmadan yeraltına re-enjekte ettiklerini belirten Mehmet Erol, jeotermalin incire zararıyla ilgili bir rapor varsa yayınlanmasını istedi.

“JEOTERMAL EN TEMİZ ENERJİ OLARAK GÖZÜKÜYOR”


Aydın’ın jeotermal enerjiden yeterince istifade edemediğini belirten Mehmet Erol, şöyle konuştu: “Halk jeotermalden ısıtma ve seracılık alanlarında faydalansa durum farklı olur. Eğer mücadele vereceksek, ‘Aydınlılar olarak jeotermalden faydalanmak istiyoruz’ diye mücadele vermeliyiz. Sera bölgesi oluşturulması için mücadele vermeliyiz. Dünyada diğer enerji kaynakları ile karşılaştırıldığında, jeotermal en temiz enerji olarak gözüküyor. Birçok Avrupa ülkesinde de var.”
Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, jeotermal kaynakların seralarda kullanılması durumunda Aydın’ın dünyanın sera üssü olabileceğini de sözlerine ekledi.