Kızının cenazesinde gözyaşına boğulan baba Salih Kotan, kızının ayrılmak istediği için öldürüldüğünü söyledi.

"ALDATTI ÖLDÜRDÜM"

Efeler ilçesinde bulunan Nevzat Biçer Parkı’nda işlenen cinayette, Muhammet G. iddiaya göre kıskançlık nedeniyle sevgilisi Merve Kotan ile arkadaşı Ekim Türkmen’i pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. Kız arkadaşı ve sevgilisini gözünü kırpmadan öldüren Muhammet G'nin ifadesinde, “Merve benim sevgilimdi. Bana ihanet etti, öldürdüm. Çok pişmanım” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Muhammet G. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Cinayete kurban giden Ekim Türkmen, evinden son yolculuğuna uğurlandı. Genç yaşta sevgilisinin silahından çıkan kurşunlarla hayata veda eden Merve Kotan için Yavuz Sultan Selim Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ile genç kızın ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Kotan'ın tabutuna beyaz duvak konuldu. Kotan'ın cenazesi törenin ardından Kemer Mezarlığı’nda defnedildi.

"BİR HAFTA ÖNCE KIZIMI DARP ETMİŞ"

Acılı baba Salih Kotan, kızının kurban gittiği cinayetle ilgili konuştu. Katil Muhammet G’nin psikopat yapıda bir kişi olduğunu dile getiren Kotan, “Kızımın katilini tanımıyordum sadece fotoğraflardan gördüm. Psikopat yapıda bir kişi olduğundan onunla ilişki olmayacağını kızıma söyledim. Kızımın arkadaşları, bu katili yanında gördüklerinde, 'Bu nedir, kimdir, bununla olmaz, bu nasıl bir insan?’ demişler. Arkadaşlarının tepkisi üzerine kızım, bu katilden uzaklaşmak istiyor. Sanırım bir şekilde kızımı korkutarak, sindirerek yanında tutuyordu. Bunları bizimle paylaşamadı. Kızımı bir hafta darp etmiş ve gözünde morluk vardı. Kızıma sordum ama kızım ne olduğunu söylemedi. Katili, o gün doğum günüm deyip kızıma son bir görüşelim diyor. Yanında öldürülen arkadaşı vardı. O var diye biz de izin verdik. O görüşmede olmayacağını anlayınca arabadan pompalı tüfeği getirip ikisini de öldürüyor. Beni arkadaşımla aldattı katil diye iftira atıyor” diye konuştu.

"TEHDİTLE YANINDA TUTUYORDU"

“Adalete güveniyoruz” diyen baba Kotan, “Adalet yerini bulacaktır. Daha farklı konular var, bunları da mahkeme salonunda söyleyeceğiz. Kızımız bize açılamadı, demek ki korkuyordu. Kızımın arkadaşlarının söylediklerinden duyduğumuz, kızımızı aileyle ve erkek kardeşiyle tehdit ediyormuş. Halbuki kızımız bunu bizimle paylaşmış olsaydı, biz onların hiçbirine fırsat vermezdik. Böyle de bir gözyaşı olmazdı. Allah kimseye yaşatmasın” ifadelerini kullandı.