Aydın’ın Söke ilçesinin Sazlı Mahallesi’nde yaşayan Hüseyin-Hanım Kıvrak çiftinin çocuğu Ahmet Emin Kıvrak’ın doğuştan şah damarının dar olduğu tespit edildi. Çocuklarının tedavisi için başvurduğu tüm hastanelerden sonuç alamayan Kıvrak ailesi, son olarak Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı’nda görevli Dr. Serkan Fazlı Çelik tarafından tedavi edilen 10 yaşındaki Kıvrak’ın dar olan şah damarı açıldı. 

  “SAĞLIK DURUMU İYİ”

  Tedavi yöntemi hakkında bilgiler veren doktor Çelik, “Bu hastalıkta aort (kalpten çıkan ve vücuda kanı götüren ana atardamar) belli bir seviyesinde daralmıştır. Bu sebeple temiz kan, kalpten vücuda gönderilirken dar bir yerden geçmek zorunda kalmaktadır. Bu hastalıkta darlığın bulunduğu yerden kalbe kadar olan bölümdeki kan basıncı yükselir. Darlığın derecesine göre, doğumdan kısa bir süre sonra sık nefes alma, beslenememe, terleme gibi ciddi kalp yetersizliği bulguları ortaya çıkabilir. Bu kusur farklı teknikler kullanılarak giderilebilir. En sık kullanılan yöntem, aortun dar olan bölgesinin çıkartılması ve kalan kısımların ucuca dikilmesi şeklinde kalp ameliyatıdır. Hastaların bir kısmı da, kasıktan ilerletilen bir kateter yolu ile balon veya stent kullanılarak genişletme; balon anjiyoplasti olarak adlandırılan bir teknikle tedavi edilebilir. Biz de bu yöntemle ameliyatsız şekilde hastamızın mevcut darlığının olduğu aort damar bölgesini genişlettik. Hastamızın genel durumu gayet iyi, kendisi işlemden bir saat sonra kendine geldi ve 1 gün sonra da taburcu etmeyi planlamaktayız” dedi.

  "ÇOK MUTLUYUZ"

  Doktor Serkan Fazlı Çelik’e çok teşekkür eden Ahmet Emin’in babası Hüseyin Kıvrak, “Çocuğumun iyileşmesi için çok hastanelere gittim, birçok doktora gösterdim ancak tedavisi olmadı. Son olarak Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Dr. Serkan Fazlı Çelik’in yaptığı tedaviyle çocuğumuz sağlığına kavuştu. Çok mutluyuz. Allah razı olsun doktorumuzdan. Doktorumuza, sağlık ekibine ve hastane personeline ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çocuğum artık yaşıtları gibi koşup oynayabilecek” diye konuştu.