Ağustos ayı meclis toplantısında Muammer Yıldız’a gündeme getireceği önerge için söz hakkı verilmemesinin yankıları devam ediyor. Zeki İnal’ın tavrından dolayı İbrahim Kayahan toplantıyı terk ederken, bu yaşananların üzerine toplantı da sona erdi. Yaşananları değerlendiren Erdinç Gümüş, “Hiç böyle bir şey yaşanmamıştır. Üzgünüm. Karacasu tarihinde belki hiç böyle bir şey yaşanmadı. Avuç kadar yerde birbirimize destek olup ilçemizi yönetmek için çalışıyoruz. Gerek başkan beyin tutumu, gerek son anda yaşananlar karşısında üzgünüm. Fuat Meriç’e de söyledim. Bu yanlış. İşim var deyip bırakıp gidemez bir belediye başkanı. Burada üç partinin ilçe başkanları da var. İşin belediye başkanlığı. Muammer Bey, verdiği önerge okunmadığı için onu söyleyecek ama imkan vermiyor. Bu konuda rahatsızım. Karacasu’ya yakışmadı. Belediye Başkanı ev sahibi olarak toplantıya katılan misafirlere de saygısızlık yapmıştır. Herkes birbirine saygı göstermek zorunda” dedi.

"HİÇBİR YERDE BÖYLE BİR ŞEY YOK"


İlk günden beri gerginliğin sürdüğünü dile getiren Gümüş, “Zeki İnal’ın art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Tecrübesizlik böyle hatalar yaptırabilir ama tecrübeli isimler kendilerine destek olmalı. Misafir olarak dıştan gelenlere karşı yanlış oldu. Bir belediye başkanı işim var deyip meclisi kapatamaz. Bunun yanında biz oraya Karacasu’nun sorunlarını konuşmak için toplandık. Gündem kapansa bile gündem dışı konuşmalar yapılabilir. Bugüne kadar böyle oldu. Usul de budur. Ben 10 yıldır bu işin içindeyim, böyle şey görmedim. Büyükşehir Meclis toplantılarına ve zaman zaman tesadüfen denk gelip ilçe belediyelerinin toplantılarına katıldım ama böyle bir şey görmedim. Ben hiç böyle bir saygısızlık görmedim. Yakışmadı, yakışmadı, yakışmadı. Hiç kimse kendini Karacasu’nun üstünde göremez” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR AYAĞINI TAMAMLAMAYA HAZIRIZ”


Öte yandan Erdinç Gümüş, Büyükşehir'le bitecek işler konusunda yardımcı olmaya her zaman hazır olduklarını dile getirdi. Bu çekişmeleri bir yana bırakıp Karacasu için çalışmaları gerektiğini ifade eden Gümüş, “Biz bir şansız. Büyükşehir ayağını biz tamamlayalım. Hükümet ayağını siz tamamlayın. Böyle birlik olalım. Böyle çekişmeler olursa Karacasu zarar görür” dedi.