İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti’li Aytekin Kaya, sosyal medyada kendisini eleştirenlere sert bir dille cevap verdi. Açıklama yapan Kaya, “Bir seçim süreci atlattık, İncirliovalılar bize güvendi, destek verdi ve seçimi kazandık. Seçim süreci bitti artık işimize bakalım, halkımız bizden hizmet bekliyor diye düşünüyoruz. Ama birileri de moral bozmaya çalışıyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıyor, dedikodu üretiyor. O kişilere sesleniyorum. Hiç boşuna uğraşmayın, bizim moralimizi bozamazsınız. Biz İncirliova için var gücümüzle çalışıyoruz. Düşük bedelli kira ücretleriyle yıllardır belediyenin yerlerini ve mallarını sömürenler, saçma sapan paylaşımlarla bizi eleştirmeye kalkanlar önce dönüp kendilerine baksınlar, İncirliova halkı sizi iyi tanıyor” diye konuştu.

“4,5 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK”

Göreve geldikleri günden bu yana esnafa 4,5 milyon TL borç ödediklerini açıklayan Başkan Kaya, “Kişiliğim gereği asla mazeret üretmem. Karşıma geçilip mazeret üretilmesine izin vermem. Bize önceki yönetimlerden ‘Şu kadar borç kaldı’ diye sürekli açıklama yapıp vatandaşlarımızı rakamlara boğmak istemiyorum. Ancak halkımız belediyenin ekonomik durumunu bilsin. Biz göreve geldiğimizde yıllardır belediyedeki alacaklarını alamadığı için intihar etmeyi düşünen İncirliovalı esnaf vardı. Son ödemelerle esnaflarımıza yaklaşık 4,5 milyon TL ödeme yaptık, ödemeye devam ediyoruz. Bu ödemeleri yaparken de belediyenin mülklerini, arazilerini satmadık. Tasarruf yaptık ödedik. Yıllar sonra belediyeden ödeme alan esnaflarımız inanın şaşırıyorlar. Esnafları intiharın eşiğine getirenler bizi eleştiremezler” dedi.

“GEÇMİŞTE SUSANLAR ŞİMDİ BİZİ ELEŞTİRİYOR”

Belediyeye ait arazilerin satışıyla ilgili konuşan Başkan Kaya, “Şimdi yer satışlarıyla ilgili bizi eleştiren arkadaşlar neden o dönemde ses çıkarmadınız? Önceki yönetim köylünün futbol sahasını bile sattı. 20 milyon TL, eski parayla 20 trilyonluk yer sattılar, üstelik bir de 30 milyon TL borç yaptılar. Toplamda harcanan para 50 milyon TL ama ortada bir şey yok. 50 milyonluk borç yapılırken ağzını açıp iki kelime söylemeyen bu kişiler bugün bizi eleştiriyorlar. Satışa çıkarılan belediyenin malları konusunda mademki bu kadar duyarlıydınız o zaman neredeydiniz, neden eleştirmediniz? Kusura bakmayın hiç samimi değilsiniz” ifadelerini kullandı.

“İŞİMİZE BAKIYORUZ”

Başkan Kaya, sosyal medyadaki dedikoduları önemsemediğinin altını çizerek, “İncirliova halkını bilgilendirmek için bu açıklamayı yapıyorum. Yoksa sosyal medyadaki yalan, yanlış içerikli paylaşımları, dedikoduları önemsediğim yok. Hakkımızda ileri geri konuşan bu seviyesiz kişileri ciddiye alıp cevap vererek kelime israfı yapmak istemiyorum. Biz işimize bakıyoruz. Derdimiz, çabamız vatandaşlarımıza hizmet üretmek” dedi.