İTİRAF MEKTUBU


Didim'in Çamlı Mahallesi Manastır Koyu mevkiindeki makilik alanda 7 Ekim 2017 tarihinde iki kişi tarafından yanmış bir kadın cesedi bulundu. Cesedin bir televizyon kanalında yayınlanan moda programında boy gösteren 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık'a ait olduğu ortaya çıktı. Vahşi cinayetin ardından bir arkadaşının yanında, "Benim yurt dışına kaçmam lazım. Yakılarak öldürülen kadın cinayeti benim üzerime kalacak" diyen Erhan D. ihbar üzerine polis tarafından yakalanırken, üzerinden üç sayfalık itiraf mektubu çıktı. Cinayetle ilgili tüm detaylara mektupta ulaşan polis ekipleri, Serdal Ç., Mahmut K., Ali K., Yılmaz K. ile Gökhan K.'yi yakaladı.

24 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR


Tüyler ürperten cinayet şöyle gelişti: Gülçin Eylem Kanık dolandırıcılık ve hackerlik sucundan hapis cezası aldı. Hapse girmek istemeyen Kanık, yurt dışına kaçmak için ev arkadaşı olan Aylin D'nin amcasının oğlu olan Erhan D. ile görüştü. Kanık, "Didim'den yurt dışına insan kaçakçılığı yapılıyor. Ben de yurt dışına çıkmak istiyorum. Önce Kıbrıs'a oradan da başka ülkelere geçmek istiyorum. Bana bu konuda yardımcı ol" diyerek Erhan D'den yardım istedi. Erhan D. cezaevinden arkadaşı olan ve göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü gerçekleştiren Serdal Ç'ye durumu anlattı. Kanık, yurt dışına kendisini götürmesi karşılığında Serdal Ç. ile 24 bin karşılığında anlaştı. Kanık, 24 bin lirayı teslim etti ancak parayı alan Mustafa isimli şahıs ortadan kayboldu.

KORKUNÇ PLAN


Yurt dışına kaçmakta kararlı olan Kınık'ı Serdal Ç, bu kez Mahmut K. ile tanıştırdı. Mahmut K'nin oğulları Yılmaz K. ile Gökhan K. vesikalık fotoğrafıyla Kanık adına sahte Kıbrıs vatandaşı kimliği çıkardı. Kanık'ın Antalya'dan yurt dışına kaçak yolla gideceği günü beklerken Erhan D. ile Serdal Ç. yurt dışına kaçmak isteyen Kanık'ın aracını satmasından ve yaptığı yasa dışı işlerden dolayı çok para kazandığı düşüncesiyle evine girip parasını çalmayı planladı. Hırsızlık için eve giren caniler, kendilerini gören Kanık'ı işledikleri suçların ortaya çıkmaması için elleriyle boğarak öldürdü.

"PAKET YERİNE ULAŞTI"


Kanık'ın cesedini göçmen kaçakçılığı için iş birliği yaptıkları Mahmut K., oğulları Yılmaz K. ve Gökhan K. ile birlikte battaniye sarıp arabayla makilik alana götüren caniler, kadının cesedini yakarak ortadan kaldırmaya çalıştı. Vahşetten sonra Eylem Kanık'ı merak eden sevgilisi Bayram E'ye canilerin iş birliği yaptıkları iddia edilen Ali K'ye ait telefondan, "Denizleri aşmış kara görünmüş. Paket yerine ulaştı" mesajı attığı ortaya çıktı.

PİERCİNGİNDEN TEŞHİS EDİLDİ

Kanık'a uzun süre ulaşamayan ve "Kadın cesedi bulundu" haberlerini görünce şüphelenen sevgilisi Bayram E. avukatı aracılığıyla Didim Savcılığı'nı arayıp, "Göğüslerinde silikon, göbeğinde beyaz taşlı piercing, kulağında da beyaz taşlı küpe vardı" bilgisini iletti. Bu bilgiler bulunan cesetle örtüştü, ardından annesinden alınan DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu cesedin Kanık'a ait olduğu kesinleşti.

"TECAVÜZ ETMEDİK"


Cinayet zanlısı Erhan D. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinde yurt dışına kaçması için yardım ettiği Kanık'ın evine parasını çalmak ve bir polise şantajda bulunmak amaçlı CD'yi almak için girdiklerini, Kanık'ı boğarak öldüren ve cesedini yakarak yok etmeye çalışanın Serdal Ç. olduğunu öne sürdü. Erhan D. genç kadına tecavüz etmediklerini dile getirdi. Serdal Ç. ise ifadesinde işlediği cinayetten dolayı daha önce kendisinin 2.5 yıl cezaevinde yattığını, dolandırıcılık suçundan aranması olan Erhan E.'nin suçtan sıyrılmak için kendisine iftira attığını öne sürdü.

4 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


Cinayetle ilgili Söke 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davada sona gelindi. Son duruşmada savcı tarafından hazırlanarak mahkemeye sunulan mütalaada tutuklu sanık Erhan D. ve başka suçtan tutuklu sanık Mahmut K'nin "tasarlayarak adam öldürme", "resmi evrakta sahtecilik", "konut dokunulmazlığının ihlali", "bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık" ve "göçmen kaçakçılığı" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıldan 24 yıla kadar hapisle, diğer tutuklu sanık Serdal Ç'nin aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıldan 16 yıla kadar hapis, tutuksuz sanık Ali K'nın "tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme" ve "göçmen kaçakçılığı" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, başka bir suçtan tutuklu sanık Gökhan K. ve tutuksuz sanık Yılmaz K.'nin de aynı suçlardan toplamda 23 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mahkeme heyeti, duruşmayı Ekim ayına erteledi.