CHP İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısı, Turistik Park’ta yapıldı. Toplantıya CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP İl Başkanı Ali Çankır, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri katıldı. Yönetimi ile toplantıya ev sahipliği yapan İl Başkanı Çankır, 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı yakaladıklarını ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi, memleketin dört bir yanına bahar getirdi. Seçim döneminde tüm parti örgütlerimiz ve belediye başkanlarımız büyük bir özveri örneği ortaya koydular ve Aydın’da Millet İttifakı olarak halkımızın iradesiyle verilen görevlerin yüzde 85’ini aldık” dedi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

CHP örgütleri olarak Aydın’ın doğal ve tarıma dayalı ekonomisinin gelişmesi için çalışacaklarını kaydeden Çankır, “ Jeotermal enerji santrallerinin çevreye verdiği zararlara karşı mücadelemiz devam edecek. Bu ihalelerin iptali için sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa hareket edeceğiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyla ilgili çözüm noktaları üreteceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye mazbatası olacak” diye konuştu.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da Türkiye’nin 31 Mart’ta önemli bir seçim sonucunu yaşadığını söyledi. Birilerinin sandıkta kaybettikleri belli yerleri vermek istemediklerini iddia eden Tezcan, “Sandığa tekme atmakla geleceklerini kurtaracaklarını sandılar. İstanbul seçimlerini talimatla iptal ettirdiler. Sandığı tekmeleyip millet iradesine tekme attılar. 23 Haziran’da millet yeniden sandığa gitti, millet iradesini tekmeleyenlere milletin tokadını vurdu ve tek adam rejimine gereken cevabı sandıkta verdi. Türkiye’de her şey çok güzel oldu. Türkiye’de hiçbir şey dünkü gibi olmayacak. Sorumluluğumuz, yükümüz büyük ama gönlümüz ferah. Çünkü kadrolarımıza inanıyoruz, belediye başkanlarımıza güveniyoruz. Bunun en iyi örneğini Aydın’da yaşadık, yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ DAHA DA ARTTIRDIK”

31 Mart’ı 2015’te gördüklerini ifade eden CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Genel Başkanımız, Genel Başkan olduktan sonra dokuya dokuya bu hale geldi. 2015’te AKP ilk defa iktidarı kaybetmişti. Üzülerek söylüyorum, kamuoyuna biz bunu iyi anlatamadık. O dönemde MHP Genel Başkanı, olağanüstü bir seçim isteyerek, tekrar 1 Kasım’da AKP’yi iktidara getirdi. Yıl 2018. 2018’de AKP sadece Cumhurbaşkanlığını aldı, Meclis’i alamadı. 2019 yerel seçimlerinde gücümüzü daha da artırdık.”

“İKTİDARIN HAVASI OLUŞMAYA BAŞLADI”

Türkiye’de siyasetin demokrasi ve özgürlük iklimi olarak değiştiğini belirten CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise, “Bu sosyal demokrat iktidarın iklimi. Bu net. Bunu biz İstanbul’da, Ankara’da birçok yerde gördük. Bunun için yapılması gereken birlik ve beraberlik içinde olacağız. Ayrıştığımız noktaları öne çıkarmayacağız, birliktelikleri yan yana getireceğiz. Başka çaremiz yok. İster 2023’te isterse 2023’ten önceki bir genel seçimde iktidarın havası oluşmaya başladı” şeklinde konuştu.

Seçim döneminde çok çalıştıklarını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise şunları kaydetti: “Belediye Başkanları olarak seçimlerde gece demeden gündüz demeden 18 saat çalıştık. Gerçekten Aydın’da başarılı olduk. Gönül isterdi ki, 17’de 17 yapalım. İnşallah 4 buçuk yıl sonra 17’de 17 yapmak bizim boynumuzun borcu.” Milletvekillerinin desteğinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Çerçioğlu, “En büyük teşekkürü Aydın halkına ediyorum. Bizlere inandılar, güvendiler. Ben hiçbir zaman hiç kimseye pusu kurmadım. Hiç kimseye yalan söylemedim. Hiç kimseyi aldatmadım. Zaten o sırtımda da kalmadı hançerlenecek yer. Ama bunu Aydın halkı gördü. Aynı şeyleri yaparak oy alamazsınız. Millet İttifakı’nın adayları seçimlerde neler yapacaklarını halka anlattılar. Şimdi de elbirliğiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz belediye başkanları, CHP’nin yüzünü hiçbir zaman öne eğdirmedik, eğdirmeyeceğiz. Belediye başkanlarımızın başarısı bizi genel iktidara taşıyacak. Biz bunun bilincindeyiz. Biz bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.