Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) sayısal puan türünde 80 soruya doğru cevap vererek 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Harun Reşit Ergen, başarısıyla ailesini ve okulunu gururlandırdı.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYOR

Efeler ilçesinde Özel Aydınkent Koleji’nden mezun olan Ergen, Türkiye birinciliğinin ardından üniversite tercihini yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ilk tercihi olan Ergen, "Sınava öğretmenlerimin desteğiyle iyi hazırlandım. Hayalim Bilgisayar Mühendisliği okumak. İlk tercih olarak Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi'ni yazdım. Böyle bir derece elde ettiğim için çok mutluyum. Öğretmenlerime ve bana desteklerini esirgemeyen aileme teşekkür ediyorum" dedi.

"GURUR DUYDUK"

Özel kolejin kurucusu Aydın Kalay ise, “AYT sayısal Türkiye birincisi öğrencimiz Harun Reşid Ergen, bize büyük gurur yaşattı. Öğrencimizin tercihlerini gerçekleştirdik. Başarılarının bir ömür boyu devam etmesini dileriz” diyerek öğrencisini tebrik etti.