Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, ADÜ Rektörü Prof Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş, Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı. ADÜ İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel gösteriminin ardından protokol üyeleri konuşma yaptı. Daha sonra yarışmaya katılan gazeteciler ile jüri üyelerine teşekkür belgesi verildi. 2018 basın ödüllerini kazanan gazetecilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

“ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, yarışmaya katılan meslektaşlarına teşekkür etti. Gazetecilik mesleğinin zor bir dönemden geçtiğini belirten AGC Başkanı Şener, “Her türlü zorluğa göğüs gererek kamu adına bu mesleği icra ediyoruz. İşimiz kamu adına yapılan çok ender işlerden biri olduğu için kendi derdimizi daha az dile getirmeye çalışıyoruz. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci atlatabilmemiz için tüm kesimlerin yerel gazetelere sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Aydın yerel basınında uzun yıllar hizmet veren ve Aydın için emek harcayarak yayın ve kitaplarıyla kenti tanıtan Aydın Sarı, Süleyman Kasım Şener, Bülent Çam, İrfan Karasakal, Hüseyin Doğan, Metin Tetik, Bekir Aygül Abdülkadir Turhan özel ödülü, Aydın yerel basınında çalışmalarıyla, haber ve yayınlarıyla takdir gören yazar ve gazeteciler Fatma Yazıcı, Kazım Yörükce, Kıvanç Uğur ve Murat Tan AGC teşvik ödülü aldı. Yılın köşe yazısı ödülü ‘Önce yastıklarımızı ayırdılar’ başlıklı yazısıyla Asuman Dokuzlu, yılın görüntülü haberi ödülü “3 kez gazi oldu, her seferinde görevine döndü” başlıkla haberiyle Abdurrahman Fırat, yılın röportajı ödülü “Aydınsporlular zaman tüneline girin, 52 yıl öncesine giriyoruz” yazısıyla Atilla Dağıstanlı, yılın inceleme ve araştırma yazısı ödülü Aydınlı ilk şoförler ve otomobiller’ araştırmasıyla Mehmet Özçakır ve yılın haberi ödülü ‘Öğrencilerin yol çilesi’ başlıklı haberiyle Burhan Ceyhan’a takdim edildi.