Yazılı açıklama yapan TARSİM Genel Müdür Vekili Zeki Karakurt, TARSİM'in faaliyete başladığı 2006 yılından itibaren küresel düzeyde yaşanan iklim değişiklikleri sebebiyle şiddeti ve frekansı giderek artan çeşitli risk ve doğal afetlere karşı kar amacı taşımadan üreticiye hizmet ettiğini söyledi. TARSİM'in Aydın'da 13 yılda artan poliçe sayısına dikkat çeken Karakurt, kentte 2006 yılında 7, 2018 yılında da 26 binin üzerinde poliçe düzenlendiğini ifade etti.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 8.9 MİLYON TL ÖDENECEK"

TARSİM'in başlangıcından bugüne kadar Aydın'da 5 milyar liralık tarımsal varlık sigortalandığını dile getiren Karakurt, "Aydın'da tarım sigortası yaptırılan üreticilerimize sistemin başlangıcından itibaren 56 milyon TL hasar ödemesi yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde ise çeşitli nedenlerden ötürü, ürünleri ve hayvanları zarar gören sigortalı üreticilere hasar dosyalarının tamamlanmasını takiben 8.9 milyon TL daha ödeme yapılacaktır" dedi.

"YENİ İHTİYAÇ VE BEKLENTİLER TESPİT EDİLDİ"

Aydınlı üreticilerin katılımlarıyla çok sayıda bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlenerek ihtiyaç ve beklentilerin tespit edildiğini ve yeni teminatların sistem çerçevesinde uygulandığını ifade eden Karakurt, son olarak üreticilerden gelen yoğun talepler neticesinde 2019 yılından itibaren incirde yağmur teminatı ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlanarak kapsama alındığını bildirdi. Karakurt, TARSİM’in üreticinin ihtiyacına cevap verdiğini ve güvenilir olduğunu sözlerine ekledi