Aydın'ın turistik ilçesi Didim’de özellikle yaz dönemi olmak üzere uzun yıllardır yaşanan sağlık sektöründeki sıkıntıların devam etmesi, halkın da tepkilerine neden oluyor. Didim’de var olan 50 yataklı devlet hastanesinin kapasitesinin yeterli olmadığı açıkça görülürken, seçim dönemlerinde vaat edilen yeni hastane projesi için somut adımlar atılmaması gözlerden kaçmadı. Turistik bir ilçe olan Didim’in kışın 100 bin olan nüfusu yazın tatilcilerin gelmesiyle 400 binleri aşarken, var olan hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yetersiz oluşu halkın da tepkisine neden oldu.

ERKEN SAATTE SIRA KUYRUĞU TEPKİLERİ DE GETİRDİ

Devlet hastanesine tedavi olmak amacıyla sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşların hastane önünde oluşturduğu uzun kuyruklar sosyal medyada yer alırken, özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu ilçede 65 yaş ve üzeri vatandaşların çektiği sıkıntılar dile getirildi. Sosyal medya hesaplarında yapılan eleştirilerde, “65 yaş ve üstü nüfusun Didim’de nüfusun yüzde 75’ini oluşturduğu şu günlerde hastanede sıra gelmesi eziyet haline geldi. 65 yaş üstüne öncelik tanınıyor olması diğer hastaları mağdur etmeye başladı. Bir göz muayenesi için çocuğuyla 3,5 saat sıra bekleyen takipçimiz en sonunda bırakıp Söke’deki özel hastaneye gittiğini, her yaz aynı sorunla boğuştuklarını belirtti. Didim’e özel sadece 65 yaş üstü için poliklinik olmalı diye düşünüyoruz. İşi gücü olan esnaflar sırf bu eziyeti çekmemek için hasta hasta çalışmakta. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması dileğiyle” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan aile sağlığı merkezleri anlamında biri Altınkum’da, biri Efeler Mahallesinde, birisi de Yeni Mahalle’de olmak üzere merkezde 3 tane olan kuruluşların yetersiz kalması da eleştirileri beraberinde getiriyor.

AĞUSTOS AYINDA AÇILMASI BEKLENİYOR

Yeni Mahallede yapılan Aile Sağlığı Merkezi inşaatının yüzde 95’i tamamlanırken, vatandaşlar yaz sezonunda yaşanan kalabalığın önüne geçilmesi noktasında inşaatın bir an önce tamamlanarak faaliyete açılması gerekliliğine dikkat çekti. Vatandaşlar bu konuda adımların daha hızlı atılması noktasında ilgili mercileri göreve çağırdı. Yeni aile sağlığı merkezinin Ağustos ayı sonuna doğru açılacağı konusunda bilgi edinilirken, vatandaşlar ise sürenin daha da kısaltılarak binanın bir an önce açılması için yetkililerden hızlı adım atmalarını bekliyor.