Didim Altınkum Mahallesinde tur tekneleri ile balıkçı teknelerinin bağlandığı sahil kısmında deniz dip temizliği yapıldı. Belediye öncülüğündeki etkinlikte dalgıçların yanı sıra Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven ile Meclis üyeleri Cengiz Kızıldağ ve Kerim Küsmez de dalış yaparak temizlik çalışması gerçekleştirdi.

DUYARLILIK İSTENDİ


1 saat süren deniz dip temizliği neticesinde denizin içerisinden başta araç lastikleri olmak üzere demir çubuklar, pet ve cam şişeler, plastik malzemeler ve kağıt kartonlar çıkarıldı. Denizden çıkartılan atıklar kıyıda sergilenirken, vatandaşlar da temizlik çalışmasını takip etti.
Temizlik çalışmasını izleyen vatandaşlar denizlerin kirletilmemesi gerektiğini vurgu yaparak, halkın daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise denizlerin kirlenmemesi için bir duyarlılık çalışması yapıldığını belirterek, “Burası günübirlik teknelerin bağlandığı alan ve bilinçsizce malzemeler atılarak deniz kirletiliyor. Bu konuda herkes duyarlı olmalı ve denizi korumalıyız” dedi.

“DENİZLER BİZE MİRAS”


Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da, denizin üstünden ne atılırsa denizin altında onların bulunduğunu belirterek, “Gördüğümüz gibi denizden lastikler çıkıyor, bazen koltuk çıkıyordu. Karadan ne bulursak denize atıyoruz. Önemli olan temizlemek değil denizi kirletmemek. Vatandaşlarımız duyarlı olmalı. Biz bu denizi kullanıyoruz ama bunlar bizim malımız değil, bunlar bize miras bırakılan şeyler” diye konuştu.

“DUYARLILIK ÖNEMLİ”


Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, denizlerin ülkemizin zenginliklerinden birisi olduğunu belirterek, “Ne yazık ki denizlerdeki kirlilik dikkat çekici durumda. Önemli olan vatandaşlarımızın bu konuda bilinçli ve duyarlı olması. Halkımız bu konuda duyarlı olmalı. Bu tür faaliyetlerle bunların önüne geçebilmek zor ama önemli olan duyarlılığı arttırmak. Bu faaliyet bu duyarlılığın artmasına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.