Nazilli Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Eğriboyun Şehitler Mezarlığı’ndaki anma töreniyle başladı. Şehitlikte anma törenine Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Hakdan Öztürk, Nazilli Muharip Gaziler Derneği Hasan Karataş, Şehit Aileleri Derneği yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Faruk Baştepe, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Eğriboyun Şehitlik ziyaretinden Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu Şehitler ve Gaziler adına Kuran-ı Kerim okundu.

“ALLAH O GÜNLERİ BİR DAHA YAŞATMASIN”

Bu tür olaylara vesile olacak girişimlere hoşgörü göstermemesini temenni ettiğini dile getiren Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, “Hem de burada vatan Şehit olanları ziyaret ederek ruhları için dua ettik. Allah tekrar o günleri bir daha yaşatmasın. Tabi zaman zaman badireler atlattığımız, ülke olarak sıkıntılar çektiğimiz zamanlar oluyor. Türk milletinin feraseti, ülkesine ve devletine bağlılığı sayesinde bu tür badireleri çok büyük boyutlara ulaşmadan atlatabildik. Bundan sonra da benzeri durumlarda milletimizin refleksini göstermesi açısından 15 Temmuz’daki Türk halkının birlikte hareket etmesi, Cumhurbaşkanımızın çağrısına yanıt vererek meydanlara dökülmesi Türk Demokrasisi açısından, Türk Siyasal hayatının geleceğini belirleme açısından çok önemlidir. Milletimizin sağduyulu hareket ederek bu tür olaylara vesile olacak girişimlerde hoşgörü göstermemesini temenni ediyorum” ifade etti.

“İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE GÜNLER YAŞAMALIYIZ”

Bir daha böyle günler yaşamayız temennisinde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “15 Temmuz Türk milletinin birlik beraberlik içinde ferasetiyle birçok sorununu aşabileceği, binlerce yıllık geleneğini tekrar ortaya koyduğu çok önemli bir gün. Daha öncesinde defaatle uyarılmış bir hususta meydana gelmiş bir kalkışmayı hep birlikte Türk milleti def etmiştir. İnşallah bir daha böyle günleri yaşamayız” dedi.

“TARİHTEKİ BİR SİMGEDİR”

Türk Milleti’nin kendisini tarihten silemeye çalışanlara nasıl bir cevap verileceğinin en güzel gösterdiğini dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, “Hain darbe girişimi Türk milletinin ülkesine, milletine, demokrasisine ve devletine nasıl sahip çıkacağının çok yakın tarihteki bir simgesidir. 15 Temmuz, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi Türk milletinin yeniden şahlanışı, kendisini tarihten silemeye çalışanlara nasıl bir cevap verileceğinin en güzel göstergesidir. FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin değerlerine göz diken tüm terör örgütleriyle hukuki mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu. Eğriboyun mezarlığındaki Şehitlik ziyareti ve anma etkinliğinin ardından Nazilli Merkez Koca Camii’nde öğle namazı öncesi şehitlerin ruhu için mevlid-i şerif okundu.