Efeler Kent Konseyi'nin 12 Haziran'da yapılan genel kurulunda konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Tuncay Erdemir başkanlığındaki eski Kent Konseyi yönetiminin 15 ayda 456 bin TL harcama yaptığını iddia etmişti. Erdemir, Atay'ın iddiasının araştırılması için Efeler Belediyesi'ne dilekçe verdi. Kent Konseyi'nin hukuken harcama yapmasının mümkün olmadığının altını çizen Erdemir, Atay'ın eski belediye yönetimin yaptığı harcama üzerinden kendilerini suçladığını söyledi.

“YAPILAN BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR”


Atay'ın kendilerine iftirada bulunduğunu iddia eden Erdemir, "Bize bu üzücü, hiç yakıştıramadığımız iftirası; yaşadığı kenti için gönüllü çalışan ve her biri hem çok değerli bir meslek odası, bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi, hem de birey olarak, kentte saygın bir yeri olan, dürüst, çıkarı ve mevki hırsı için değil, onuru için yaşayan üyelerimize yapılan büyük bir haksızlıktır" dedi.

“HIRSIZLIKTIR, ŞEREFSİZLİKTİR”


Erdemir, Atay'ın suçlaması ile ilgili Kent Konseyi'nin 2014-2019 döneminin derhal incelenip açıklama yapılmasını beklediklerini ifade ederek, "Beş yıllık çalışmalarımızın, belediye meclisi denetim komisyonunca ve Sayıştay denetçileri tarafından her yıl denetlenen etkinliklerimizin bedeli olarak gösterilerek yapılan belediye harcamalarının kimler tarafından, ne şekilde harcandığı belgeleriyle açıklanmalıdır. Ülkesini, insanlarımızı sözde değil özde seven bizlerin asla vazgeçemeyeceğimiz iyi insan olma değerlerimiz vardır. Kim olursa olsun, yolsuzluk yapmak, kamunun parasını yasa dışı, usulsüz, kendi çıkarları ve reklamları için harcamak, yine neyin karşılığı görevinde yasa dışı bağışlar almak hırsızlıktır, şerefsizliktir" diye konuştu.

“ALNI AÇIK İNSANLARIZ”


"Beş yıl boyunca hiç yemekli toplantı yapmamış, harcama yetkisi olmadığı gibi çoğu kez cebinden harcayan, belediyenin bir simidini bile yemeyen alnı açık, vicdanı rahat insanları kullanmak ve de karalamak utandırmalıdır" ifadelerini kullanan Erdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Atay’ın bize yönelik bu suçlamalarının yasal değerlendirmesini ve gereğini yapmak için tam ve doğru şekilde bilgilenmek istiyoruz. İnceleme sonuçları herhangi bir yolsuzluk olduğunu ortaya koyarsa da sorumluların hemen adalete teslim edilmesini, dilekçemize en yakın zamanda cevap verilmesini diliyoruz."