Aydın Valiliği, 58 yıl önce idam edilen Adnan Menderes’in 1950-1960 yıllara arasındaki iktidarı döneminde kullandığı makam aracının Aydın’a getirilmesi için Gazi Üniversitesi’nden talepte bulundu. Gazi Üniversitesi’nin onayı ile 1958 model Buick Roadmaster 75 makam aracı, Çakırbeyli mahallesinde Adnan Menderes’in çiftliğini tepeden gören Çine Çayı’nın kenarındaki alanda yapımı süren Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde Aydınlılarla buluşacak.

“MENDERES’İN MAKAM ARACINI GETİRİYORUZ”

Adnan Menderes’in aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla inşa edilen müzede Menderes’in makam aracının da sergileneceğini belirten Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Türkiye’nin en iyi Adnan Menderes müzesinin inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Eylül ayında hizmete açacağız. Müzemizde Gazi Üniversite'sinde bulunan Merhum Başbakan Menderes’e ait otomobili de sergileyeceğiz” dedi.

“MENDERES'E AİT EŞYALARI BAĞIŞLAYIN”

Vali Köşger, “Aydınlı vatandaşlarımızdan Merhum Başbakanımıza ait ellerinde bulunan herhangi bir gündelik kullanılan eşya türünde eser varsa da müzemiz için Valiliğimize bağışta bulunmalarını rica ediyorum. Bu bağışlar adlarına müzede bağış envanteri olarak kayıt edilerek sergilenecek” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

DÖNEMİN EN İYİ ARACI

Menderes’in 1950-1960 yıllara arasındaki iktidarı döneminde kullandığı makam araçlarından biri olan 1958 model Buick Roadmaster 75), Gazi Üniversitesi’ndeki kapalı bir garajda korunuyor. O dönemin en iyi otomobilleri arasında yer alan Adnan Menderes’in makam aracı, 5965 cc (364.0 cu in.) V 8 motorlu, 300 beygir gücünde. Dört camı otomatik olan aracın, koltukları da elektrikli.