Yıllardır temizliğin işletmeler tarafından ortak karşılandığı, üzerinde yer alan işletmenin elektrik ve suyunu verdiği tuvalette bu yıl belediye personeli görev yapmaya başladı. Elektrik ve suyu yine üzerindeki kafe tarafından karşılanırken, sabun ve peçete gibi giderlerin karşılanabilmesi için giriş ücreti alınmaya başlandı. Bu durum tuvaletin malzeme eksiğinin olmaması, temiz bir şekilde kalması sebebiyle bazı vatandaşların takdirini kazanırken, bazı vatandaşlar da 50 kuruş da olsa duruma tepki gösterdi.

DESTEKLEYEN DE VAR KARŞI ÇIKAN DA


Tepki gösteren vatandaşlar, “Burası yıllardan beri ücretsizdi. İlçe içi ve dışından gelen vatandaşlar zaten burada harcamasını yapıyor. İlçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Bir de tuvaletten para almak Dede Korkut hikayelerine nispet yapan cinsten. Anlamsız buluyoruz” şeklinde konuştular. Kararı destekleyen vatandaşlar da, “Hijyen ve sağlık her şeyden önce gelir. 50 kuruş sembolik bir ücrettir ama aynı zamanda burada bir temizlik disiplini ve hijyen sağlayacaksa helal olsun. Başkanı bu kararından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandılar.

ZEKİ İNAL: “VATANDAŞLARIMIZ MEMNUN”


Konu ile ilgili genelin memnun olduğunu ifade eden Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, “Herkes iyi olduğunu söylüyor. Temizlediğini söylüyor. Önceden ortak kullanım alanı olduğu için temizlik konusunda anlaşmazlıklar oluyordu. Tepki gösterenlere de bir şey demiyorum. Onlar bizim yaptığımız her şeye tepki gösterenler. Belli birkaç kişi bazen sosyal medyadan neden bu kadar paylaşım yapıyorsunuz diye tepki gösteriyor. Bunlar da aynı kişiler. O yüzden bu tepkilere bir şey demiyorum. Çünkü bu kişiler ne yapsak tepki gösteren kişiler. Genel anlamda memnuniyet var. Temizlik konusunda vatandaşlar memnun. Kahvederesi'ne gelen vatandaşlar, şu anki ve daha önceki durumun değerlendirmesini yaptıklarında memnuniyetlerini dile getirdiler” şeklinde konuştu.