Keçelioğlu, 51 ülkeden bin 200, yurt genelinden 3 bin 500 kişinin başvurusuna karşın ancak bin 200 kişinin yüzeceği, toplamda 2 bin 400 sporcunun katılımıyla 21 Temmuz’da yapılacak yarışta kulaç atacak.

KATLANARAK BÜYÜYEN GELENEĞİN BİR PARÇASI


30 yıldır dünyadan ve Türkiye’den binlerce sporcunun dostluk için, yarışmak için, mücadele etmek ve sınırlarını keşfetmek için İstanbul’da bir araya geldikleri Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) himayelerinde, büyük bir toplumsal ve kurumsal destek ile gerçekleşiyor. 1989 yılında 4 kadın ve 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan serüven, her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi ile Türk sportif geleneğinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

DOĞA VE ÇEVRE DOSTLUĞU İÇİN YÜZECEK


Bu yıl 3. kez katılacağı yüzme yarışında Keçelioğlu, çevre ve doğaya duyarlılığını göstermek için, açık su yarışmalarının yolunu açan yunuslar için yüzeceğini ifade etti. Keçelioğlu, “EKODOSD olarak nesli tehlikede olan yunusları, tüm canlıları ve bitkileri koruyalım, yunusların ve tüm diğer deniz canlılarının yaşaması için denizleri kirletmeyelim, doğamızı temiz tutmak için özen gösterelim diyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalara katkıda bulunmaya davet ediyoruz. EKODOSD, bütüncül olarak yöremizin doğa ve arkeolojik varlıklarını korumak ve iyileştirmek için çalışıyor, yapacağınız her destek, her kulacıma güç katacaktır" dedi.
Keçelioğlu, geçtiğimiz ay 15. kez Yunanistan’nın Meis Adası'ndan Antalya’nın Kaş ilçesine düzenlenen yüzme yarışlarına katılmış ve büyük bir başarı elde etmişti. 30 yıldır farklı disiplinlerde ve kategorilerde devam eden Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 31. yılında yaş aralıklarına göre 12 farklı yaş kategorisinde yüzme yarışları düzenlenecek.