Geçtiğimiz Mayıs ayı belediye meclis toplantısında gündeme gelen ve Haziran ayı meclis toplantısında muhalefetin ret oyuna karşı meclisten geçen logo değişikliği, Cumhur İttifakı tarafından eleştirildi.

"NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ"

Gökçe açıklamasında, "2 Temmuz Salı günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda Kuşadası Belediyesi logo değişikliğine gitmek için karar aldı. Bu karara partimiz Belediye Meclis üyeleri tarafından, ‘Belediyenin borcunun çok olması, tasarım maliyeti olmamasına rağmen ek gider oluşturacak olması ve öncelikli konuların ele alınması' gibi faktörler gerekçe gösterilerek ret kararı verilmiştir. Bu logonun sosyal medyada paylaşılması sonrası ise vatandaşın logonun niye değiştirildiğini anlayamadığı görülmüştür" ifadelerini kullandı.

"KUŞADASI HALKININ FİKRİ ALINMALIYDI"

Gökçe ayrıca, “Hakikaten buna niye ihtiyaç duyulmuştur? Belediyenin mali tablosu ortada, ayrıca düşünsenize logonun kullanıldığı yerleri, logo değişimi ciddi bir maliyet. Antetli kağıtlardan bayraklara, levhalara, araçlara gibi birçok yerde değişiklik yapılması gerekiyor. Bir de bu iş niye bu kadar aceleye getirilmiştir? Bu tür logo değişimlerinde Kuşadası halkının da fikrinin alınması gerekmez miydi? Bununla ilgili kamuoyuna açık bir yarışma düzenlenebilirdi. Ayrıca Belediye Başkanı veya yöneticilerden logonun değişiminin Kuşadası’na ne gibi katkı sunacağını kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz, çünkü bize de buna benzer sorular geliyor, biz de cevaplayamıyoruz" diye konuştu.

"HER ŞEY DAHA GÜZEL BİR KUŞADASI İÇİN"

Kuşadası halkı için yapılacak projeleri ve verilecek kararları destekleceklerini dile getiren Gökçe, şunları kaydetti: "Değerli Kuşadası halkımızla bir konuyu paylaşmak istiyoruz. Tabii ki Kuşadası için yapılacak ve halka fayda sağlayacak her türlü projenin gerçekleşmesinde elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Buna hiç şüphe yok. Her şey daha güzel bir Kuşadası için."