Bu yıl 3. sü düzenlenecek Didim Vegan festivalinde  bünyesinde, paneller, söyleşiler, film gösterimleri, atölyeler, kitap tanıtımları, sanat sergileri gibi birçok alanda vegan yaşamın günlük hayata yansımalarını ve uygulamaları anlatılacak. Bu kapsamda 19 Nisan Cuma günü başlayacak olan festivalin programı da tamamlanmak üzere. Dünyaca ünlü ve Didim’le özdeşleşen Apollon tapınağının yanındaki tarihsel yolda yapılacak festival açılış seremonisi 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu yıl düzenlenecek olan paneller, söyleşiler, film gösterimleri ve atölyeler kapsamında bir çok isim ağırlanacak. 
Bu yıl ki festivale hayvan hakları izleme komitesi, İstanbul Vegan insiyatifi, Ankara Vegan platformu, İzmir Vegan insiyatifi Bağımsız hayvan hakları topluluğu, Deney/siz Em/parti, Hayvanlara adalet derneği ve hayvanlarla dayanışma insiyatifi yer alacak.

“BİR ÇOK ÖNEMLİ STK VE İSİMLER FESTİVALDE”

Bu tür sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra İç hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Murat Kınıkoğlu, Yönetmen Yunus Emre Yalçın, Sineme yazarı ve Sinemada hayvan denetleme direktörü Tuğçe Madayanti dizici, Hayvanlara Adalet Partisi milletvekili Mark Pearson, Roman bastonu insanı ve yaşam savunucusu Sevil Baştürk, Psikolojik danışman Onur Tekşen, Yeryüzü Derneği gönüllüsü Aytaç Timur, Veteriner Hekim Gökhan Durukan, Diyetisyen Kevser Başkara, Yönetmen Yapımcı Elif Sözen ve Hikaye anlatıcısı Öykü Tekşen gibi isimler festivale yer alacak.
Festival kapsamında Çocuk atölyesi, hakim yetişkin atölyeler, Apollon ateşin vegan lezzetler ve Vegan sucuk atölyeleri yer alacak. Festivalin üçüncü günü olan 14 Nisan Pazar günü ise Akköy mahallesinde geleneksel Kutsal yol yürüyüşü gerçekleştirilecek.

“4 GÜN DOLU DOLU KONSERLER”

Festivalin ilk gününde Grup Eflatun ve Pop Müzik Şarkıcısı Pamela sahne alacak. Festivalin ikinci gününde ise Didem Balık ve Doluna Obuk, Festivalin üçüncü gününde Golden Horn Brasss ve Pop Müziğin güçlü isimlerinden Derya Uluğ sahneye çıkacak. Festivalin son gününde ise Nirvan Bilirmul ve Pınar Keleş Didimlilerle buluşacak.

“ZİYARETÇİ SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR”

Geçen yıl düzenlenen festivalde 5 Konser, 9 Panel, 12 Atölye, 250 Stand, 375 Katılımcı ve 60 bin ziyaretçi ile gerçekleşirken, bu yıl ziyaretçi sayısının daha fazla olması bekleniyor.
Festival hakkında bilgi veren Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay; “Ege sadece tarihiyle değil, kendine özgü mutfağıyla da büyük bir mirasa sahip. Biz bir festival aracılığıyla bu mirasa sahip çıkıyoruz. Bunu yaparken de yine güzel bir amaca hizmet ederek hayvanların da bir can taşıdığını, bizler gibi hissettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Festivalin amacına ulaştığını sosyal medyadan, sokaktaki insanların ilgisinden görebiliyoruz. Festival büyüyerek gelişmeye devam edecektir. Doğal ve tarihi güzellikleriyle Ege'nin incisi olan Didim’i herkesi bekliyoruz. 4 gün sürecek ve dolu dolu etkinliklerin yer aldığı festivalimiz ülkemizin ilk  ve tek Vegan festivali olurken, Aydın merkez ve ilçeleri ile tüm halkımızı festivalimize bekliyorum” dedi.