Saat 09.05'te Atatürk Meydanı’nda siren sesleri eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreni, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile devam etti. Anma etkinliğine Kaymakam Yücel ve Belediye Başkanı Kayalı’nın yanı sıra, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Tanrısevdi, Kuşadası Jandarma Komutanı Murat Şahin, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, askeri ve sivil erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
  Anıta çelenk koyma töreninin ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri, Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla sürdürüldü. Belkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Sibel Timur, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaparak Türk Milletine bıraktığı değerler, kazanımlar için Atatürk'e teşekkür etti. Belkent Ortaokulu öğrencileri tarafından Atatürk'ün hayatından kesitlerin aktarıldığı bir oratoryo sergilendi. 
  Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda ayrıca ilk ve ortaokullar arasında yapılan “Atatürk” temalı resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öte yandan Kuşadası'nda okullarda da anma etkinlikleri düzenlendi.

Haber Videosu