Akdoğan, KUTO ile tüm Türkiye’deki oda ve borsalardan Ankara’ya iletilen sorunlar doğrultusunda TOBB’un önerileriyle ilgili bakanlıklar ve bürokratlar ile yüzlerce saat süren toplantı ve müzakereler sonucu, son dönemde hayata geçen ve iş dünyası için çok önemli olan reformlardan bazılarıyla ilgili bilgi verdi.

"KUŞADASI’NIN ANKARA’DA SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Akdoğan, “Üyelerimiz ve ilçemizde yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini raporlar ve önemli maddeler halinde üst kuruluşumuz TOBB'a iletiyoruz. Sayın Bakanlarımızın da katıldığı istişare toplantıları ve şuralarda tüm sıkıntılar ve çözüm önerileri gündeme geliyor. Böylelikle Oda olarak kanunun ön gördüğü görevlerimizin yanı sıra, üyelerimizin ve Kuşadası’nın Ankara’da sesi olmaya devam ediyoruz" dedi.

"ODAMIZ, KURUMLARDAKİ 18 PROSEDÜRÜ 6’YA İNDİRDİ" 

“Şirket kuruluş işlemlerinde artık tek durak Ticaret Sicil Müdürlükleri olacak. Tüm kuruluş işlemlerindeki 7 aşamalı prosedürler bire inerek tüm işlemler tek noktada Oda'mızda, Ticaret Sicil Müdürlüğünde gerçekleşecek" diyen Akdoğan, şunları kaydetti: “İmza ve defter onayı, rekabet kurumu payı işlemleri, harçlar ve ilan ücretleri ödemeleri Oda'mızda yapılmaya başlandı. İcra-iflas mevzuatında iflas erteleme kaldırılarak 6-7 sene alabilen süreç, 23 ay ile sınırlandırılacak. Ayrıca inşaat izinlerinde belediyelerin çeşitli birimlerinde yapılan 12 işlem 5’e, inşaat ruhsatındaki imza sayısı ise bire düşürülerek mevcutta yer alan 18 prosedür 6’ya indirildi." 

MUHTASAR VE SGK BEYANNAMELERİ BİRLEŞTİRİLİYOR

Bir başka önemli konu olan vergi beyannamelerinin basitleştirilmesi hakkında da bilgi veren Akdoğan, “Uzun süredir üzerinde çalışılan muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. İşlem süreleri ve mali açıdan çok önemli olan bu uygulama da Temmuz 2018’den itibaren tüm Türkiye’de uygulanacak” ifadelerini kullandı. TOBB tarafından tüm tacirlerin yararına Maliye’den daha birçok talepleri olduğunu söyleyen Akdoğan, 2018 yılında da devam edecek düşük faizli nefes kredisi, KOSGEB destekleri, KGF sistemi ve KOBİ kredileriyle de yeni bir dönem başladığını belirtti.

TÜM İŞLEMLER WEB SİTESİNDEN YAPILABİLECEK

TOBB’un önerileriyle başlatılan istihdam seferberliği ile milyonlarca kişiye iş sağlandığını ve kayıtlı istihdamda rekor artış olduğunu hatırlatan Akdoğan, çalışma hayatında, SGK ve iş mevzuatında iyileştirmeler yapıldığını söyledi. Akdoğan, KUTO'da haftada bir gün hizmet veren İŞKUR’un Oda binasında Hizmet Merkezi açmasının da gündemde olduğunu dile getirdi. Akdoğan, açıklamasının devamında, TOBB bünyesinde dijital dönüşüm sürecinin başladığı belirterek, yakın süreçte yenilenecek KUTO web sitesinden de tüm işlemlerin yapılacağını vurguladı. KUTO üyelerinin tüm sorunlarına duyarlı kalındığını dile getiren Akdoğan, Ankara’ya mutlaka iletilerek çözüm üretilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.