Akbük 1001 cadde üzerindeki seçim bürosunun açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Didim Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan Adayı A. Deniz Atabay, CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile Akbüklüler katıldı.

"BU İŞ BİTMİŞTİR DİYORUM"

Seçim bürosunun açılında ilk konuşan CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, kendilerini bu günde yalnız bırakmayan partililere teşekkür ederken, “Kışın Akbük’ü bu kadar kalabalık görünce bu iş bitmiş diyorum ve sizleri her zaman buraya bekliyoruz” dedi.
  CHP İl Başkanı Ali Çankır ise konuşmasına, siyasetçi İsmail Cem, şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan ve Gazeteci Uğur Mumcu’yu anarak başladı. Çankır, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Didim Belediyesinin 5 yılda Akbük’e birçok yatırım ve hizmet yaptığını belirtti. Seçime 65 gün kaldığını aktaran Çankır, Akbüklülerin 31 Mart'ta gerekeni yapacağına inandığını dile getirdi.

ATABAY, DESTEK İSTEDİ

Başkan Atabay ise, “Hepimiz burada iç içeyiz; eksiğimiz vardır fazlamız vardır. Eksiğimizi yaparız. Büyükşehir Belediye başkanımızın desteğiyle ilk dönemimizde biz burada çalıştık. Başarılı olduk, eğer başarılı olamasaydık ben bu göreve talip olmazdım. Özlem başkanımız, İl başkanımız ve ilçe örgütümüzle beraber hiçbir şeye sizleri muhtaç etmeden, kursağımızdan haram geçmeden sizlere hizmet edeceğiz. Bize güvenin. Kalfalıktan ustalığa geçiş döneminde sizlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

"ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Özlem Çerçioğlu, Akbük’ün altyapısı için projelerin maliyetinin 56 milyon TL olduğunu ve yüzde 60’ını tamamladıklarını belirterek, “Hizmetleri tek tek anlatmayacağım. Altyapının yüzde 60’ı bitti. Akbük’ün altyapısı için kalan yüzde 40’ını da yaz gelmeden tamamlayacağız. Fen işleri olarak 5 milyon TL’lik yatırım yaptık. Akbük 50 yılda almadığı hizmeti 5 yılda aldı. Yeterli mi? Değil. Biz çalışmaya Deniz başkanla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

PARTİDEN AYRILANLARI ELEŞTİRDİ

Çerçioğlu, konuşmasında partiden ayrılan belediye başkanlarını üstü kapalı olarak eleştirerek, şunları kaydetti: “Bu kış gününde hepiniz buradasınız. Neden buradasınız? CHP için, geleceğimiz için, yarınlarımız için buradayız. Herhangi bir beklentimiz var mı? Yok. Gönülden geldik buraya ama yapmayın arkadaşlar, koltuk için bu partiyi terk etmeyin, kapı kapı dolaşmayın. Yakışmıyor size yakışmıyor. Daha ne yapsın bu parti sana, daha ne yapsın? Sen bu partide ilçe başkanlığı yaptın, sen bu partide belediye başkanlığı yaptın, hepimiz koşturduk, hepimiz oy attık. Yapmayın bunları olmuyor, yakışmıyor. O konuya çok değinmek istemiyorum ama isimler gelip geçicidir. Bugün ben varım, yarın o var, sen varsındır. Önemli olan CHP’dir. Bunun için çalışacağız, gece gündüz kapı kapı dolaşacağız. Az zaman kaldı, gerekirse uyumayacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Bu seçimi yüzde yüz kazanacağız. İşi garantiye alalım, kimseyi sevindirmeyeceğiz.” 
  Konuşmaların ardından Akbük seçim bürosunun kurdelesi kesilerek hayırlı olsun temennisinde bulunuldu.