Başvurusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Savaş, TBMM’de Aydın’ı temsil açısından 26. Dönem Milletvekilliği görevi ile hayatının en büyük onurunu yaşama imkanını bulduğunu söyledi. Aydın halkı ile Adalet ve Kalkınma Partisi'ni layıkıyla temsil etmek için, parti grubundaki diğer milletvekilleriyle birlikte bu ulvi görev için çalıştıklarını dile getiren Savaş, “Bu süreçte yüce Meclisimizin Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği, partimizin Yerel Yönetim ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi Danışma Kurulu Üyelikleri görevlerinin yanı sıra, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak aziz milletimize hizmet etme şerefine nail oldum. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminde bombalı saldırıların hedefi haline gelen Gazi Meclisimizin bir milletvekili olmak gibi bir onuru yaşayarak bu tarihe tanıklık ettik. Demokrasi şehidimiz, merhum Başbakanımız Sayın Menderes'in 'Yeter artık söz milletin' haykırışının ne denli özlü ve kudretli bir ifade olduğuna 15 Temmuz hain başkaldırısında milletçe şahit olduk ve demokrasimizi kanlı ellere teslim etmedik. Davası millet davası olan, daha büyük ve daha gelişmiş bir Türkiye ülküsüyle tüm yaşamını aziz milletimize adayan liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasından sıradan bir nefer olarak gece gündüz koşturduk” dedi.

"BİN YILLIK KÜLTÜR YENİDEN DİRİLECEK"

“Bu kutsal dava yolunda her ne görev olursa olsun ömrümüz yettikçe mücadele etmeye and içtik” diyen Savaş, Türk milleti ve devletin tarihi bir dönüm noktasında olduğunu kaydederek, “Bin yıllık bir kültürün yeniden dirilişi olan bu süreç, bütün dünya medeniyetleri tarafından da yakından takip ediliyor. İşte bu sebeple 24 Haziran Genel Seçimleri milletimizin bütün bir dünyaya büyük bir haykırışı, aziz milletimizin zulme karşı yeni bir başkaldırışı olacaktır. Bundan dolayı bu kutsal davaya hizmet edebilmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem Milletvekilliği için yeniden adaylık başvurusu yapmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ BAŞLANGIÇ

24 Haziran Genel Seçimleri'nin Aydın’a, vatana, millete ve devlete hayırlara vesile olmasını dileyen Savaş, 25 Haziran sabahının sadece ülke adına değil, tüm dünya mazlumları için yeni bir başlangıç olmasını niyaz ettiğini sözlerine ekledi.