Aydın-İzmir kara yolu üzerindeki Kızılcaköy Mahallesinde 2 Aralık’ta gerçekleşen kazada, plakası ve tipi henüz tespit edilemeyen bir araç, bisikletiyle yol kenarında seyreden İlyas Uzuner'e (26) çarptı. Kazanın ardından aracın sürücüsü, yerde kanlar içerisinde kalan Uzuner’i bırakıp kaçtı. Ağır yaralanarak ambulansla Aydın Devlet Hastanesine kaldırılan genç, yoğun bakımdaki müdahaleye rağmen yaşam savaşını kaybetti. Ailesi, Uzuner’in organlarını bağışladı.

KAYITLAR İNCELENDİ

Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan jandarma ekipleri, Uzuner’in bisikletinin yeşil renkli olmasından yola çıkarak araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Güzergah üzerindeki tüm mobese, kamera ve PTS kayıtlarını kazanın gerçekleştiği saat diliminde inceleyen jandarma ekipleri, jeep türündeki şüpheli aracı yakaladı. Ancak aracın parçaları ile ele geçirilen parçalar birbiriyle uyuşmadı. 
  Olay yeri inceleme timi tarafından yapılan 35 günlük çalışma sonrasında kazayı ihbar eden İ.B. ile görüşüldü. İ.B’nin verdiği ifade ile içinde bulunduğu aracın PTS kayıtları ve ihbar saati arasında çelişki olduğu saptandı. Bu çelişkiden yola çıkan jandarma ekipleri, yaptıkları incelemeler sonucu olay gününde birlikte yemek yiyen İ.B, B.E. ve M.N.T’nin Aydın istikametine geldiklerini, O.K’nin ise İncirliova istikametine gittiğini tespit etti. İ.B'nin ifadesinde, “O.K, bana bir bisikletliye çarparak kaza yaptığını, alkollü olarak araç kullanmaktan ehliyetinin alındığından dolayı kendisinin 112’yi arayamadığını ve olay yerinden ayrıldığını söyledi. Ben de 156 ve 155’i arayıp yaralıyı almalarını söyledim” dediği öğrenildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Bisikletle gence aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu belirlenen O.K, operasyonla yakalandı. Olay yerinden alınan malzemelerle, O.K’nin kullandığı otomobildeki parçalar da eşleşti. Gözaltına alınan O.K, suçunu itiraf etti. Adliyeye sevk edilen O.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.